Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την Παρασκευή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Έκτακτο Εrogroup με θέμα την έγκριση της συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών ορίστηκε για την Παρασκευή 14 Αυγούστου στις Βρυξέλλες, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γερούν Ντάισελμπλούμ, Μίκαελ Ρέινς, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 ώρα Ελλάδας (15:00 ώρα Βρυξελλών).

Το Eurogroup αναμένεται να αποτιμήσει τη συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να ανάψει το πράσινο «φως» για την πολιτική έγκριση του νέου, τριετούς δανείου.

Πάντως το Bloomberg δεν διευκρινίζει αν η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη ή δια φυσικής παρουσίας των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Σε κάθε περίπτωση  δεν αναμένεται να είναι ανέφελη, λόγω της στάσης κυρίως της γερμανικής πλευράς.

Ήδη, η εφημερίδα Bild αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει ενστάσεις και χαρακτηρίζει ανεπαρκές το κείμενο του τρίτου Μνημονίου.

Ωστόσο, θετική ήταν η πρώτη επίσημη αντίδραση του Βερολίνου, καθώς ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας έκανε λόγο για «ουσιώδες αποτέλεσμα».

Επιμένοντας, ωστόσο, στη σκληρή γραμμή, ο Στέφεν Ζάιμπερτ διεμήνυσε ότι πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω το περιεχόμενο των συμφωνηθέντων πριν αποφασιστεί να τεθεί προς ψήφιση στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here