Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Εκτακτη σύσκεψη  συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου για  το προσφυγικό μετά την αύξηση των προσφυγικών ροών που οδήγησαν σε πληθυσμιακή ασφυξία τα κέντρα υποδοχής στη ελληνικά νησιά. Στη Μόρια, οι πρόσφυγες και μετανάστες ξεπέρασαν τι 12.000! 

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι και σε αυτή θα συμμετέχουν, εκτός από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Η έκτακτη αυτή συνεδρίαση έρχεται σε μία περίοδο έντονης κινητικότητας στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται στο να τείνει χείρα βοηθείας στην Ιταλία, ιδιαίτερα μετά τη διαρροή προσχεδίου συμφωνίας μεταξύ 4 κρατών – μελών, αλλά και τη συνάντηση Μακρόν – Κόντε όπου συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού ανακούφισης για την Ιταλία και τη Μάλτα. Την ίδια στιγμή η Τουρκία έχει ανεβάσει τους τόνους και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνει συνεχώς τις απειλές του πως θα ανοίξει τα σύνορα για προς την ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, σημειώνεται αύξηση των ροών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά τις τελευταίες ημέρες με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου να αναφέρουν ότι αυτή την εβδομάδα έχουν έλθει στη χώρα 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here