Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη- Συνάντηση Ολάντ-Μέρκελ σήμερα για Ελλάδα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά το σαρωτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη  Ελλάδα.

Για το θέμα συναντώνται σήμερα το βράδυ στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος Φ. Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Ήδη μετά από συνεννόηση Μέρκελ-Ολάντ-Τουσκ, συγκαλείται την Τρίτη στις 6 το απόγευμα έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης με θέμα την Ελλάδα. Λίγες ώρες νωρίτερα συνεδράζει εκτάκτως και το Eurogroup.

Πληροφορίες από την Φραγκφούρτη αναφέρουν ότι ο ΕΚΤ εν αναμονή των πολιτικών αποφάσεων, θα διατηρήσει ανοικτό τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ζήτησε να πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής. καθώς όπως δηλώνουν βουλευτές του  «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε στα χέρια των υπουργών Οικονομικών».

Επιχειρώντας να εκτιμήσει τη στάση της ΕΚΤ μετά το δημοψήφισμα, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Άξελ Σέφερ τόνισε στο Reuters ότι «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες δράσης της ΕΚΤ. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που δίνει ο προϋπολογισμός της ΕΕ ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα, που είναι ακόμα μέλος του ευρώ και της ΕΕ».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here