Έκτακτες συνομιλίες με Γιούνκερ – Τουσκ – Σουλτς – Ορμπάν για το προσφυγικό

Έκτακτες συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα έχει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, για το ζήτημα του μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος προς την Ε.Ε..

Με τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστατευτικό η Ουγγαρία έχει καταστεί κόμβος για το πέρασμα χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως Σύρων, προς την κεντρική Ευρώπη σε αναζήτηση ασύλου.

Μετά από μονόωρη διακοπή της λειτουργείας του, ο Ανατολικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Βουδαπέστης, άνοιξε και πάλι στην κυκλοφορία των συρμών, ωστόσο απαγορεύεται η είσοδος μεταναστών και προσφύγων, μετέδωσε το ουγγρικό πρακτορείο MTI.

Παράλληλα, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, με εισιτήρια στα χέρια, γιουχάροντας, σφυρίζοντας και φωνάζοντας «Γερμανία, Γερμανία», «Θέλουμε να φύγουμε», «Μέρκελ, Μέρκελ», διαδήλωσαν πριν από λίγη ώρα μπροστά στον αστυνομικό κλοιό που έκλεινε την είσοδο του σταθμού, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν επεισόδια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here