Εκτακτα μέτρα και δρομολόγια για την έξοδο του Πάσχα

 

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα Μ. Πέμπτη τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα. 

Αυξημένη είναι η κίνηση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς ΚΤΕΛ, όπου έχουν προγραμματιστεί επιπλέον δρομολόγια.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξάνει επίσης τη χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα θα γίνουν περισσότερες από 2.600 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Στον Πειραιά τη Μεγάλη Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 23 δρομολόγια πλοίων, ενώ 16 δρομοόγια θα γίνουν από τη Ραφήνα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μ.Τετάρτη έγιναν από τον Πειραιά 47 δρομολόγια πλοίων με 38.000 επιβάτες, 5.649 οχήματα, 2.179 φορτηγά και 1.310 δίκυκλα.

Aπό τον Αργοσαρωνικό το ίδιο διάστημα είχαν πραγματοποιηθεί 73 απόπλοι πλοίων και είχαν αναχωρήσει 10.091 επιβάτες, 1.477 ΙΧ αυτοκίνητα, 116 φορτηγά και 279 δίκυκλα.

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ισχύει, σύμφωνα με την Τροχαία, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη διευκόλυνση της οδικής κυκλοφορίας.

Τη Μ.Πέμπτη για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 15:00 έως 22:00 και τη Μ.Παρασκευή 14 Απριλίου για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 06:00 έως 16:00, θα ισχύουν οι εξής απαγορεύσεις:

  • Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
  • Στη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000).
  • Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
  • Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
  • Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας από το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97+650).

Σύμμαχος των εκδρομέων ο καιρός, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι θερμοκρασίες θα είναι καλές και οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here