Έκρυθμη ατμόσφαιρα στη Βουλή-Αποχώρησε η ΝΔ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μέσα σε τεταμμένη ατμόσφαιρα διεκόπη για λίγα λεπτά η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ύστερα από πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Όλα ξεκίνησαν την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Πολλοί βουλευτές της ΝΔ άρχισαν, ξαφνικά, να διαμαρτύρονται έντονα απευθυνόμενοι προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αιτία στάθηκε η άνοδος της Ζ. Κωνσταντοπούλου, που μόλις προηγουμένως είχε μιλήσει ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του προέδρου της Βουλής, παραβιάζοντας όπως υποστηρίχτηκε τον κανονισμό. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για θεσμική παρωδία και εκνευρισμένος διέκοψε την ομιλία του και αποχώρησε από την αίθουσα μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Λίγο αργότερα η Ζ. Κωνσταντοπούλου επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη στάση της τόνισε ότι θέλησε να τιμήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γι’αυτό επανήλθε στη θέση του προέδρου. Εξέφρασε δε τη βούληση να παραχωρήσει τη θέση της στον αντιπρόεδρο της Βουλής  Αλέξη Μητρόπουλο.

Τελικώς η συζήτηση συνεχίστηκε κανονικά με την αγόρευση του Αντ. Σαμαρά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here