ΕΚΠΟΙΖΩ: Οι Τράπεζες παρακρατούν παράνομα χρήματα από μισθούς πολιτών

ΦΩΤΟ:ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Η παράνομη πρακτική των Τραπεζών, οι οποίες, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην ΕΠΟΙΖΩ, παρακρατούν τη δόση του δανείου των πελατών τους από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας ή σύνταξής, συνεχίζεται και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, με τους περιορισμούς στη κίνηση κεφαλαίων και τις αναλήψεις χρηματικών ποσών.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΚΠΟΙΖΩ  αναφέρει ότι γίνεται καθημερινά αποδέκτης καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες τα τραπεζικά ιδρύματα καταστρατηγούν τα δικαιώματα των καταναλωτών και παρακρατούν τη δόση του δανείου τους από το μισθό ή τη σύνταξη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, , επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αν και ο οφειλέτης έχει προσφύγει με αίτηση (ν.3869/2010) στο δικαστήριο για ρύθμιση των οφειλών του, οι τράπεζες αφαιρούν ακόμα και ολόκληρο το μισθό ή τη σύνταξη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει ο καταναλωτής.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ παρέχει στους καταναλωτές μέσω της ιστοσελίδας της σχετικό υπόδειγμα διαμαρτυρίας, το οποίο καλούνται να συμπληρώσουν στις ανάλογες περιπτώσεις και να απαιτήσουν την επιστροφή του παρανόμως παρακρατηθέντος ποσού.

Τέλος η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραβιάζουν τα παραπάνω δικαιώματα των δανειοληπτών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here