Εκπαιδευτικά εργαστήρια κατά προκαταλήψεων σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ

Το ΚΜΟΠ-Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και η Colour Youth Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, διοργανώνουν δύο (2) Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για επαγγελματίες ΜΜΕ, με αντικείμενο την πρόληψη και αντιμετώπιση αρνητικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων μέσω των ΜΜΕ.

Τα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του ΚΜΟΠ, Σκουφά 75 στην Αθήνα, την Δευτέρα 13 Μαΐου και Τρίτη 14 Μαΐου. Οι ώρες διεξαγωγής είναι 09.30-18.30. Οι συμμετέχοντες-ουσες επιλέγουν 1 από τις 2 ημέρες.

Λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού θέσεων – έως 25 άτομα ανά Εργαστήριο – θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όλοι-ες οι συμμετέχοντες-ουσες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής και τον Οδηγό του Έργου σε έντυπη μορφή.

Διαδικασία υποβολής συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνετε την ηλεκτρονική αίτηση που βρίσκεται διαθέσιμη στο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1bqdrjPe175-
uD21jUjJSyhyT5VAVzDD0PfmSCUSiSRU/edit?fbclid=IwAR2FDEQCuZyezYl0Pn-
2nYHG68UhN1Q0hDQcpgmHu2XI_kcpRueX_PR4cAY

Τα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια διοργανώνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού (REC 2014-2020) Έργου «Eliminating Transphobic, Homophobic and Biphobic Stereotypes through better media representation-E.T.Ho.S». Στην Ελλάδα, το έργο υλοποιείται από τις οργανώσεις ΚΜΟΠ-Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (Συντονιστής έργου) και Colour Youth-Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, ενώ στη Λιθουανία από τη Lithuanian Gay League και στην Κροατία από το Centre for Civil Initiatives Porec.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Θανάσης Θεοφιλόπουλος – Project Manager Colour Youth
theofilopoulos@colouryouth.gr

Γιώργος Κουλούρης – Project Manager ΚΜΟΠ-Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας
koulouris.g@kmop.gr

 

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που παρουσιάζουν ένα λιγότερο ανεκτικό κοινωνικό περιβάλλον για τη ΛΟΑΤ κοινότητα.

Συγκεκριμένα, το 48% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα επισήμαναν ότι έχουν αντιμετωπίσει τη διάκριση τους τελευταίους 12 μήνες λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το ευρωπαϊκό μέσο στις κατηγορίες που αφορούν τις διακρίσεις στον εργασιακό χώρο και στο σχολείο.

Σε αυτό το πλαίσιο, για την καταπολέμηση της αναπαραγωγής αρνητικών στερεοτύπων κατά της ΛΟΑΤ κοινότητας και την καλύτερη εκπροσώπησής από τα ΜΜΕ, το ευρωπαϊκό έργο E.T.Ho.S διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση δημοσιογράφων. Στόχος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων είναι να εξοπλίσουν τους επαγγελματίες δημοσιογράφους με τις κατάλληλες δεξιότητες για την καταπολέμηση των διακρίσεων κατά της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Τη βάση των εκπαιδευτικών εργαστηρίων αποτελεί ο Οδηγός για Επαγγελματίες ΜΜΕ που έχει παραχθεί κατά τη διάρκεια του έργου και περιέχει θεματικές όπως ορολογία, νομικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο,  κατάλληλη χρήση γλώσσας και κατευθυντήριες γραμμές για δημοσιογράφους.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια διεξάγονται από το ΚΜΟΠ-Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και την Colour Youth-LGBT Κοινότητα LGBT Νέων Αθήνας.

Στα εκπαιδευτικά εργαστήρια που διεξάγονται στα γραφεία του ΚΜΟΠ στην Αθήνα (Σκουφά 75) στις 13 και 14 Μαΐου μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: https://docs.google.com/forms/d/1bqdrjPe175-uD21jUjJSyhyT5VAVzDD0PfmSCUSiSRU/edit?fbclid=IwAR2EBH3fLhQ_AWUAhBtXl79HzegXgEXT_hGxtUqqRZYRi9D2u2g3UkrBbB0

Γιώργος Κουλούρης Διαχειριστής Έργου

Δελτίο Τύπου για εκπαιδεύσεις επαγγελματιών ΜΜΕ

E.T.Ho.S Πρόγραμμα 13&14-05

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here