Ξυδάκης για πρόωρες εκλογές: Ολα είναι ανοιχτά αν υπάρξει αδιέξοδο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ανοιχτό άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που υπάρξει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

«Ή θα γίνει μία πάλι τακτική αναδίπλωση από τη μεριά της Ελλάδας και θα περιλαμβάνει αυτές τις απαιτήσεις των δανειστών, για να προχωρήσει η αξιολόγηση και να πετύχουν αυτό το κλίμα σταθερότητας, το οποίο με αγωνία το περιμένει και ο λαός και οι επιχειρήσεις και η αγορά ή διαφορετικά θα έχουμε κάποιο αδιέξοδο», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Οταν ρωτήθηκε αν σε μαι τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν το γνωρίζω αυτό. Είναι όλα ανοιχτά. Δεν μπορώ να προδικάσω τις εξελίξεις»

Στο ερώτημα για το εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε απεργάζεται την πτώση της ελληνικής κυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «όχι ευθέως, δεν νομίζω ότι ασχολείται με το να ρίξει μία κυβέρνηση ο κ. Σόιμπλε… Η Ελλάδα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση από το 2010, ότι όπλα είχε να χρησιμοποιήσει δεν τα χρησιμοποίησε τότε. Νομίζω ότι πρέπει κάπως πιο γενναία και πιο ριζοσπαστικά να δούμε πως απαντούμε στην πίεση του Βερολίνου»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here