Εκλογές το 2016 ζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί από τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν απάντησε

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Το ομόφωνο αίτημα τους,  να μην γίνουν εσπευσμένα εκλογές, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη διαμόρφωση οδικού χάρτη για την ρύθμιση του χρέους, κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες στον πρωθυπουργό,  οι πολιτικοί αρχηγοί στο γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε στο αίτημα αυτό, αφήνοντας έτσι όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. 

Είναι προφανές ότι τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης δεν επιθυμούν εκλογές μέσα στο επόμενο πεντάμηνο, δηλ. τουλάχιστον ως το τέλος του έτους, και επικαλούνται για το λόγο αυτό, το γενικό εθνικό συμφέρον και την σταθεροποίηση της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Αντιλαμβάνονται προφανώς την πολιτική αδυναμία στην οποία βρίσκονται και επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο, παρά το σοβαρό ρήγμα που έχει προκληθεί στη κυβερνητική πλειοψηφία.

Σε αντιστάθμισμα του προσφέρουν την κοινοβουλευτική τους στήριξη σε κρίσιμα νομοσχέδια που αφορούν την υλοποίηση της συμφωνίας με τους θεσμούς. Με το τρόπο αυτό όμως, επιχειρούν να υποκαταστήσουν  το κοινοβουλευτικό έλλειμμα της κυβέρνησης συνεισφέροντας τεχνητά στη δημιουργία «κυβέρνησης μειοψηφίας ειδικού σκοπού».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πολιτικοί αρχηγοί, κατάστησαν σαφές στον πρωθυπουργό, πως μπορεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 230 βουλευτών, για να ψηφιστούν νομοσχέδια σημαντικών μεταρρυθμίσεων και να μην αιφνιδιάσει η κυβέρνηση με επίμαχα νομοσχέδια, όπως το αναμενόμενο για την Παιδεία.

Στη πράξη με το αίτημα αυτό, όχι μόνο αλλοιώνουν τη λειτουργία της Βουλής αλλά ζητούν και ατύπως ένα είδος συγκυβέρνησης, επιχειρώντας να καταστήσουν τον πρωθυπουργό όμηρο του παλαιού, αποτυχημένου και καταδικασμένου από τον ελληνικό λαό, πολιτικού συστήματος.

Επίσης, κατα τη διάρκεια του γεύματος εθίγη και το θέμα της στάσης της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με ενθάρρυνση προς τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε σχετικές πρωτοβουλίες.

Εγινε ακόμη γνωστό ότι η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να εκλείψουν πλήρως γεγονότα στοχοποίησης από κυβερνητικά στελέχη προς την αντιπολίτευση.

Γεροβασίλη: Δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Σκάι, διαβεβαίωσε ότι από πλευράς κυβέρνησης δεν υπάρχει θέμα εκλογικού ή άλλου αιφνιδιασμού.

«Πρόθεση να κρυφτεί κάτι, δεν υπάρχει. Αιφνιδιασμοί εκ μέρους της κυβέρνησης, επίσης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν συνολικά υπάρχουν αιφνιδιασμοί εν μέσω αυτής της σκληρής και δύσκολης και τελικής ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να το προεξοφλήσει η ελληνική κυβέρνηση. Δεν θα είναι από την πλευρά της» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here