Εκλογές ΝΔ: Σήμερα οι κάλπες βγάζουν πρόεδρο – Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης;

Από τις 7 το πρωί άνοιξαν  οι «γαλάζιες κάλπες» για την τελική αναμέτρηση  Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη υπάρχει προσέλευση κόσμου που ψηφίζει και η σημερινή διαδικασία είναι πιο γρήγορη καθώς τα μέλη της ΝΔ δεν συμπληρώνουν την αίτηση επανεγγραφής, ούτε πληρώνουν αντίτιμο.

Στο δεύτερο γύρο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλούνται όσοι νεοδημοκράτες είχαν ψηφίσει στην πρώτη κάλπη της 20ής Δεκεμβρίου. Η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τις 23:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι 404.000 πολίτες που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή. Όσοι ψηφίσουν, θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα με την πρώτη φορά, χωρίς να πληρώσουν τα 3 ευρώ, κάτι θα κάνει πιο σύντομη τη διαδικασία και μικρότερη την ταλαιπωρία.

Στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ λειτουργεί το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας με 12 κάλπες. Τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη είναι στα ίδια σημεία με τον πρώτο γύρο, εκτός από το Λιμάνι, όπου μεταφέρθηκε στην Αποθήκη Δ΄ από την Αποθήκη Γ΄.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκη στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος στον πρώτο γύρο ήρθε τρίτος, θα ψηφίσει στη 1.00 το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

«Ολοι μαζί ενωμένοι θα ξεκινήσουμε την οργανωτική και ιδεολογικπη ανασυγκρότηση της παράταξής μας, τονίζει σε ανάρτησή του  στο Twitter, ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

«Καλημέρα!! Σημερα ξημερώνει μια νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα!»,έγραψε το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων, καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής και το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 128.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν Απόστολο Τζιτζικώστα (20,4%) και Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%).

Ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με τον κ. Μητσοτάκη και έθεσε στη διάθεσή του τους οργανωμένους πυρήνες των υποστηρικτών του.

Ο κ. Τζιτζικώστας, πάλι, συνέστησε ψήφο κατά συνείδηση, αν και θεωρείται πως εμμέσως έχει δείξει τη στήριξή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here