Εκλογές για ισχυρή κυβέρνηση προαναγγέλλει αμέσως μετά την συμφωνία, η Αυγή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Προσφυγή στις κάλπες, για ανάδειξη μιας ισχυρής πολιτικά και κοινωνικά κυβέρνησης αλλά και εκκαθάριση του εκκρεμούς εσωκομματικού τοπίου στον ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλει στο κύριο άρθρο της η Αυγή της Κυριακής.

Στόχος της νέας ισχυρής κυβέρνησης, θα είναι σύμφωνα με το άρθρο,  να εφαρμόσει ένα στρατηγικό σχέδιο  που θα επιτρέψει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων αλλά και την λείανση των ακραίων επιπτώσεων από μέτρα που θα προβλέπονται στη συμφωνία.

Στο άρθρο που έχει τίτλο «Μετά τη συμφωνία», τονίζεται πως το ζητούμενο για τη χώρα και τν λαό, μετά την συμφωνία, είναι η επίλυση της πολιτικής εκκρεμότητας με συγκεκριμένες αποφάσεις που μπορεί να λάβει μόνο ο πρωθυπουργός.

Όλο το άρθρο:

Όλες οι πληροφορίες για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές για τη νέα δανειακή σύμβαση συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ενδεχομένως και σήμερα οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία που θα πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Πιθανολογείται, μάλιστα, η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή να γίνει ακόμη και μεσοβδόμαδα, πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, με το εναλλακτικό σενάριο να προβλέπει την τυπική επικύρωση από το Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή και την έγκρισή της από τη Βουλή τη μεθεπόμενη Τρίτη.

Όλες επίσης οι πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι θα πρόκειται για μια -κατά την κυβέρνηση- «διαχειρίσιμη» συμφωνία, υπό την έννοια ότι θα είναι εμπροσθοβαρής όσον αφορά τις χρηματοδοτικές ροές και οπισθοβαρής όσον αφορά τα μέτρα με υφεσιακές παρενέργειες. Βέβαια κάποια εμπλοκή της τελευταίας στιγμής δεν θα πρέπει να αποκλείεται αφού, όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, σε κάποια στροφή μπορεί να κρύβεται ο Σόιμπλε ο οποίος και πάλι τις τελευταίες ημέρες διατυπώνει ενστάσεις μέσω των συνηθισμένων «διαρροών» του στον Τύπο. Μάλλον, όμως, σ’ αυτή τη φάση θα αποφύγουμε τις περιπέτειες, καθώς ούτε η υπόλοιπη Ευρώπη ούτε -βεβαίως- η Ελλάδα εμφανίζονται έτοιμες να ενστερνιστούν τα σχέδιά του.

Αν λοιπόν όλα κυλήσουν κατά τον προβλέψιμο σήμερα τρόπο, λίαν συντόμως, σε δύο εβδομάδες περίπου, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει με σταθερό ρυθμό δύσκολα μέτρα και μεταρρυθμίσεις, να λειάνει ή να αντιστρέψει άλλα που θα αποδειχθούν κοινωνικά άδικα και ανεφάρμοστα και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που θα παρέχει η νέα συμφωνία για κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση. Αυτό είναι ένα γιγάντιο έργο που προϋποθέτει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο και μια ισχυρή κυβέρνηση, κοινωνικά και πολιτικά. Το ζητούμενο για τη χώρα και τον λαό, άρα, αμέσως μετά τη συμφωνία, είναι η επίλυση της πολιτικής εκκρεμότητας που μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από σαφείς αποφάσεις όσων έχουν την πολιτική νομιμοποίηση και πρωτοβουλία των κινήσεων. Στην περίπτωσή μας της κυβέρνησης και του Αλ. Τσίπρα.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αχ, ρε γαμώτο! Αχ, ρε γαμώτο! Πόσο εύκολα πια, πόσο απερίσκεπτα βουτούμε σε βόθρους!

    Όπως λέν’ οι ποιητές μας, «Μουνουμιάς οι τσουπάν’δις, ούλ’ μαζί μι ένα στόμα, τού ‘παγι: «Άάι στου καλό κι μεις θά ‘χουμιέννοια τα ζουάανά σ’!»
    Michalēs G. Meraklēs, ‎Manolēs G. Varvounēs –

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here