Έκλεισε το ξενοδοχείο «Πεντελικόν»

Κλείνει ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Αττικής, το «Πεντελικόν» στην Κηφισιά, μετά από 88 χρόνια λειτουργίας. Το ξενοδοχείο βάζει λουκέτο λόγω οικονομικών προβλημάτων ενώ σύμφωνα με τους εργαζομένους, πουλήθηκε σε πλειστηριασμό τον περασμένο μήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Πεντελικόν έχει πουληθεί σε επιχειρηματικό σχήμα που φέρεται να δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο. Oι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι υπάρχει πρόβλεψη να ανακαινιστεί από τον νέο ιδιοκτήτη.

Το πρωί της Δευτέρας πελάτες του ξενοδοχείου ειδοποιήθηκαν να αναζητήσουν άλλο κατάλυμα και να αποχωρήσουν από τα δωμάτιά τους ενώ αντίστοιχη διορία δόθηκε και στο προσωπικό που καλεί τη νέα διοίκηση να προχωρήσει σε επαναπροσλήψεις.  Οι 127 εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον στον «αέρα» καθώς αντικρίζουν το φάσμα της ανεργίας ενώ σε πολλούς απ’αυτούς οφείλονται δεδουλευμένα μέχρι και δέκα μηνών.

Το ξενοδοχείο από τη δεκαετία του 1980 ανήκε στην οικογένεια του προερχόμενου από την Αυστραλία επιχειρηματία Χάρη Βάρδη. Παρά την διάχυτη «αίγλη», ταυτόσημη της επωνυμίας «Πεντελικόν», το 2009 ξεκίνησαν τα οικονομικά προβλήματα με αποκορύφωμα την επίσχεση εργασίας, στην οποία βρίσκονταν από τον Φεβρουάριο του 2012 περίπου 80 υπάλληλοι.

Με φόντο την οικονομική κρίση, ο δρόμος προς την πτώση σημαδεύτηκε από περικοπές σε μισθούς, χρέη, ανεξόφλητες επιταγές και μείωση των κρατήσεων από σταθερούς μάλιστα πελάτες.

Το ξενοδοχείο, που χαρακτηρίστηκε διατηρητέο επί υπουργίας Μελίνας Μερκούρη, άρχισε να κατασκευάζεται το 1924 και το 1927 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά του. Βρίσκεται στην οδό Δηληγιάννη στο Κεφαλάρι.  Ένας από τους επιφανείς πελάτες του υπήρξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ αποτέλεσε τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here