Εκλεισαν δρόμοι σήμερα και εκκενώθηκαν περιοχές στον Ασπρόπυργο για τις δύο βόμβες του Β’ Παγκόσμιου

Δύο βόμβες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου μεγάλης ισχύος  θα εξουδετερωθούν σήμερα στην περιοχή του Ασπροπύργου και ο «συναγερμός» σήμανε στις 7 το πρωι -θα κρατήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων έως τις 3 το απόγευμα.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου ενημέρωσε σχετικά τους κατοίκους στις περιοχές «Αεροδρόμιο», «Γκορυτσά», «Τρύπα Αλεπούς», «Κόκκινη Εκκλησιά», «Ψάρι» και «Θερμοκήπια», για την προγραμματισμένη επιχείρηση εξουδετέρωσης δύο (2) βομβών του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, πολύ μεγάλης ισχύος (500 λιμπρών/lb), που βρέθηκαν στο χώρο της 112ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας (Αεροδρόμιο Ελευσίνας). Η όλη επιχείρηση μεταφοράς και εξουδετέρωσης προγραμματίζεται να λάβει χώρα σήμερα Κυριακή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων της περιοχής ενημερώθηκαν από προχτες ότι θα πρέπει προτου φύγουν να αφήσουν ανοιχτά τα τζάμια των σπιτιών και των άλλων εγκαταστάσεων τους, για να αποφύγουν τη θραύση τους, στην απευκταία περίπτωση έκρηξης, εξαιτίας του ωστικού κύματος.

Οσοι μένουν στη συνοικία «Αεροδρόμιο»  δόθηκε εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ όσοι μένουν λίγο πιο μακριά («Τρύπα Αλεπούς», «Γκορυτσά»,  «Κόκκινη Εκκλησιά»,  «Ψάρι» και «Θερμοκήπια») ενημερώθηκαν να αφήσουν ανοιχτά τα παράθυρά τους και οι ίδιοι να μην κυκλοφορούν στους δρόμους -επίσης, να  παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να μένουν μακριά από αντικείμενα που μπορεί να μετακινηθούν ή να σπάσουν, προκαλώντας τραυματισμούς

Ο δήμαρχος συνέστησε στους γονείς να ενημερώσουν τα μικρά παιδιά για το ενδεχόμενο εκκωφαντικού θορύβου, προκειμένου να μην τρομάξουν ή πανικοβληθούν.

Για τη φιλοξενία – παραμονή των κατοίκων της συνοικίας «Αεροδρόμιο», στη διάρκεια της επιχείρησης, ο Δήμος έχει φροντίσει να παραμείνουν ανοιχτές, το πρωί της Κυριακής, οι εξής δημοτικές υποδομές: α) Το Α’ ΚΑΠΗ Ασπροπύργου (κλιματιζόμενος χώρος), β) Η Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου (κλιματιζόμενος χώρος), γ) Το Κλειστό Γυμναστήριο, στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Ασπροπύργου. Επίσης, για όσους επιλέξουν να παραμείνουν σε ανοιχτούς χώρους, συνιστώνται οι πλατείες Δημαρχείου, Ηρώων, Άνω και Κάτω Φούσας.

Για όσους δεν διαθέτουν μέσο μεταφοράς, ο Δήμος Ασπροπύργου διέθεσε δημοτικά λεωφορεία, τα οποία αναχώρησαν από την κεντρική Πλατεία της συνοικίας ¨Αεροδρόμιο¨, στις 07:00 σήμερα το πρωί. Τα λεωφορεία θα τους παραλάβουν από τα ίδια σημεία στις 15:00, για να την επιστροφή στα σπίτια τους.

Η ζώνη που εκκενώθηκε, δηλαδή κυρίως η συνοικία «Αεροδρόμιο», θα επιτηρείται από την Αστυνομία, για την προστασία των περιουσιών των κατοίκων και των επιχειρήσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here