Έκλεισε το ραντεβού Τσίπρα-Μέρκελ-Ολαντ για επίσπευση της συμφωνίας

Οριστικοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση κορυφής του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρ. Ολάντ που θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-CELAC(Λατινικής Αμερικής).

Η συνάντηση αυτή θεωρείται ως ιδιαιτέρως σημαντική για την όλη εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε οριακό χρονικό σημείο. Η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει αναθεωρημένες προτάσεις και περιμένει την καθοριστική, επίσημη αξιολόγηση των θεσμών προκειμένου να συνεχισθεί η συζήτηση.

Οι τρεις ηγέτες, συνεχίζοντας την πολιτική διαπραγμάτευση σε υψηλό επίπεδο, θα επιχειρήσουν να δώσουν λύσεις στα αδιέξοδα των τεχνικών συνομιλιών. Η παρέμβαση τους για το μέλλον της ΕΕ θα είναι ούτως ή άλλως καθοριστικής και ιστορικής σημασίας.

Ωστόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επίσης μπαράζ κατ ιδίαν συναντήσεων με όλους τους ηγέτες σημαντικών λατινοαμερικανών κρατών, γεγονός που αποδεικνύει και τη σημασία που δίδεται στο ρόλο της χώρας μας. Ετσι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το Μέγαο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με:
-Την Πρόεδρο της Χιλής κα Michelle Bachelet,
-Την Πρόεδρο της Βραζιλίας Dilma Rousseff,
-Τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Evo Morales,
-Τον Πρόεδρο του Ισημερινού Rafael Correa,
-Τον Αντιπρόεδρο της Κούβας, Miguel Diaz – Canel και
-Τον Υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής, Hector Timerman.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here