Έκκληση του ΟΗΕ: Μαζέψτε λεφτά να ανοικοδομηθεί η Βηρυτός

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέπεμψαν χθες έκκληση για συλλογή χρημάτων ύψους 565 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Λίβανο, δέκα ημέρες μετά την έκρηξη που κατέστρεψε τη μισή Βηρυτό.

Αυτή η βοήθεια κύριο προορισμό θα έχει τις προσπάθειες ανοικοδόμησης, που θα ακολουθήσει την πρώτη φάση της κάλυψης των εκτάκτων αναγκών στην πρωτεύουσα της χώρας. Θα αποκατασταθούν νοσοκομεία, σχολεία και θα ανεγερθούν κτίρια για να στεγαστούν όσοι έμειναν άστεγοι από την τεράστια έκρηξη στο λιμάνι, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένοι πολλοί τόννοι νιτρικού αμμωνίου.

«Το έργο της ανοικοδόμησης της ζωής των κατοίκων και της επούλωσης μίας καταστροφής τέτοιου μεγέθους μόλις έχει ξεκινήσει», εκτίμησε από τον ΟΗΕ η Νατζάτ Ρότσντι, μία από τους συντονιστές για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον Λίβανο.

Οι Λιβανέζοι πάντα στήριζαν τους άλλους

Η ίδια κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην διστάσει να βάλει το χέρι της στην τσέπη, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη «την απίστευτη γενναιοδωρία των Λιβανέζων απέναντι στους πρόσφυγες από την Συρία και την Παλαιστίνη».

Η έκρηξη της 4ης Αυγούστου άφησε πίσω της περισσότερους από 171 νεκρούς και 6.500 τραυματίες και έχει πυροδότησει τη λαϊκή οργή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here