Έκκληση προς αιμοδότες: Μη φοβάστε, συνεχίστε να προσφέρετε

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Όχι, επ’ ουδενί δεν αρκεί η ανάγνωση του δελτίου τύπου με σημερινή ημερομηνία – αποστολέας: ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Nόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ), θέμα: «Κορονοϊός και ελλείψεις αίματος» – που ακολουθεί, απαιτείται και η ενεργός επί του περιεχομένου του ανταπόκριση:
Η μεγάλη ανταπόκριση των συνανθρώπων μας για αιμοδοσία στο κάλεσμα του Πανελληνίου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο και άλλων φορέων στην αρχή της πανδημίας ήταν συγκινητική.
Αρκετοί συνάνθρωποι μας προσήλθαν σε καλέσματα αιμοδοσιών σε όλη τη χώρα, χαρίζοντας το δώρο της ζωής, το αίμα τους και με αυτή τους την κίνηση έδωσαν ελπίδα και μια ανάσα ανακούφισης στις τεράστιες ανάγκες της χώρας μας σε αίμα.
Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, ευχόμαστε υγεία και να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά τους.
Εν τούτοις, οι δυσκολίες λόγω της πανδημίας από τον κορονοϊό εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν η αγωνία των πασχόντων από Θαλασσαιμία για την επάρκεια αίματος που τους κρατά στη ζωή και διατηρεί την υγεία τους σε καλή κατάσταση.
Ήδη τα αποθέματα αρχίζουν να μειώνονται και αυτό πρέπει άμεσα να ανατραπεί. Γι’ αυτό οι εκκλήσεις μας να μην ατονήσει αυτή η προσπάθεια συλλογής εθελοντικά προσφερόμενου αίματος συνεχίζονται και θα συνεχίζονται ώστε να μη μπει σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση αόρατου πολέμου.
Καλούμε όλους τους υγιείς συνανθρώπους μας να έρθουν να αιμοδοτήσουν και να συνεχίσουν να αιμοδοτούν τακτικά, χωρίς να φοβούνται, αφού λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας Ε.ΚΕ.Α ανακοινώνει στην ιστοσελίδα του www.ekea.gr όλες τις προγραμματισμένες εξωτερικές αιμοληψίες. Ταυτόχρονα λειτουργεί σταθερή αίθουσα αιμοληψιών στο Δημοτικό γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», Λ. Θηβών 314, Αιγάλεω, Δευτέρα ως Παρασκευή 9.00-20.00 (15.00-20.00 κατόπιν τηλ. Ραντεβού 2105697986). Επίσης διενεργούνται αιμοληψίες σε χώρους εκτός νοσοκομείων με τη συνεργασία δήμων και φορέων σε όλη την επικράτεια αλλά και στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και ευρισκόμενες οι περισσότερες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
Για να μην αφήσουμε την ελπίδα να χαθεί ας συνεχίσουμε να προσφέρουμε αίμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here