Έκκληση Γλέζου στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ: Ψηφίστε «όχι» την Κυριακή

Ευθεία έκκληση προς όσους ψήφισαν ΚΚΕ στις εκλογές και τώρα καλούνται από την ηγεσία του κόμματος να ψηφίσουν λευκό, άκυρο ή το ψηφοδέλτιοπ του ΚΚΕ, απευθύνει  ο Μανόλης Γλέζος.

«Ο ελληνικός λαός, η χώρα μας, βρίσκεται κάτω από έναν απόλυτο εκβιασμό των ‘εταίρων’ και δανειστών της, που έχει τα χαρακτηριστικά οικονομικού πολέμου. Κανένας μας δεν μπορεί να παίρνει ίσες αποστάσεις. Το δημοψήφισμα της Κυριακής έχει ένα συγκεκριμένο δίλημμα: ‘όχι’ στην πρόταση των δανειστών ή ‘ναι’ στις αξιώσεις τους», αναφέρει ο κ. Γλέζος.

«Σας απευθύνω έκκληση, δεν σας καλώ -άλλωστε δεν έχω δικαίωμα να σας καλώ, σεβόμενος τις αρχές σας και την πολιτική σας ιστορία- να πάρετε θέση επιλέγοντας το ‘όχι’, ακόμα κι αν από τη δική σας πολιτική σκοπιά θεωρείτε εκβιαστικό το δίλημμα» αναφέρει ο Μανώλης Γλέζος και υπογραμμίζει ότι «τυχόν επικράτηση του ‘ναι’ θα σηματοδοτήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση στις πιο ακραίες και πιο βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές. Ένα τέτοιο ‘ναι’ δεν πρέπει να επιτρέψετε και εσείς με την ιστορία σας να επικρατήσει».

«Το ‘όχι’ τιμά την ιστορία του ΚΚΕ. Η επιλογή του ‘οχι’ εκ μέρους των ψηφοφόρων του ΚΚΕ δεν σας αποδυναμώνει, δεν είναι ψήφος ενάντιά σας. Κάθε άλλο. Είναι επιλογή που δεν αντίκειται στην ιστορία και τη στρατηγική του ΚΚΕ, όπως αυτή έχει διαχρονικά καταγραφεί. Αντίθετα την ενισχύει. Αγαπητοί συναγωνιστές, μην αφήσετε το άκρυο να ακυρώσει το μέλλον της πατρίδας μας» σημειώνει ο Μανώλης Γλέζος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here