Έκκληση από τον Γαβρά σε Μητσοτάκη για Κουφοντίνα: Είμαστε κράτος δικαίου, τηρείστε τους νόμους

Με μία σύντομη ανοιχτή έκκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς ζητά από τον πρωθυπουργό να σταματήσει να διαβάλλει το πλαίσιο του κράτους δικαίου και να διατάξει την επιστροφή του Κουφοντίνα στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του.

«Απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού, να τηρήσει την υποχρέωσή του στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των νόμων και να διατάξει την επιστροφή του καταδικασμένου κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στις Φυλακές Κορυδαλλού».

Υπενθυμίζεται πως η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μία κλωστή καθώς βρίσκεται σε απεργία πείνας, ζητώντας από την πολιτεία να εφαρμοστεί ο νόμος που ψήφισε και να του επιτραπεί η επιστροφή του, έστω, στις Φυλακές Κορυδαλλού. Στη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει, το συντηρητικό μπλοκ εμφανίζεται για άλλη μια φορά εκτός συνταγματικού πλαισίου επί των συγκεκριμένων θεμάτων, στοχοποιώντας ως «ανεκτικούς προς την τρομοκρατία» όσους αντιδρούν, καθώς επίσης και μη αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του καταδικασμένου να καταδικάζεται αποκλειστικά από τη Δικαιοσύνη και να μην έρχεται αντιμέτωπος με εκδικητική στάση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here