Εκκένωση κατάληψης Τerra Incognita-Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά ΕΛΑΣ

Kαταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά ανδρών της αστυνομίας δημοσιεύουν τοπικά μέσα της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης σε υπό κατάληψη κτίριο, στο κέντρο της πόλης.

Η περιοχή γύρω από το κτίριο της κατάληψης «Τerra Incognita», επί της οδού Τάσκου Παπαγεωργίου, το οποίο ανήκει στο ΑΠΘ και φιλοξενεί εδώ και 16 χρόνια την κατάληψη, αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι αστυνομικοί πέρασαν στο εσωτερικό της κατάληψης, ενώ αλληλέγγυοι έχουν συγκεντρωθεί ήδη στην περιοχή.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει δημοσιογράφος του Thesstoday.gr  οι παράτυπες ενέργειες φαίνεται πως δεν έλειψαν, καθώς άνδρες της ΕΛΑΣ επιχείρησαν να προσάγουν την Κωνσταντίνα Χαϊνά γιατί… φορούσε μαύρα ρούχα και είχε τατουάζ.

Συγκεκριμένα την ώρα που η δημοσιογράφος κάλυπτε το ρεπορτάζ της αστυνομικής επιχείρησης στο υπό κατάληψη κτίριο, αστυνομικοί ζήτησαν να τους ακολουθήσει με πρόσχημα το γεγονός ότι τραβούσε φωτογραφίες.

Όπως καταγγέλλεται από το Thesstoday.gr: «Την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες για να τις στείλει στο site όπου εργάζεται, ένιωσε να την πλησιάζουν 3 αστυνομικοί. Ο ένας απ’ αυτούς την έπιασε από το μπράτσο και της ζήτησε να τους ακολουθήσει. Ετσι απλά. Χωρίς να κάνει το παραμικρό. Χωρίς να ενοχλήσει κανέναν. Χωρίς να πει λέξη. Ο μόνος λόγος ήταν ότι η Κωνσταντίνα είναι ένα νέο κορίτσι που συνηθίζει να φοράει μαύρα ρούχα, διακοσμητικές αλυσίδες και έχει αρκετά τατουάζ στα χέρια.  Όταν η Κωνσταντίνα, επικαλούμενη τη δημοσιογραφική της ιδιότητα, αντέδρασε και θέλησε να μάθει το λόγο της προσαγωγής της, εκείνοι της ζήτησαν δημοσιογραφική ταυτότητα για να πεισθούν ότι δεν ανήκει στην κατάληψη…Ευτυχώς κάποιοι συνάδελφοι που φυσικά την γνώριζαν, πιστοποίησαν την ιδιότητά της και μεσολάβησαν για να την αφήσουν ελεύθερη.

Όταν μάλιστα ξεκαθάρισε το γεγονός ότι είναι δημοσιογράφος και της ζήτησαν συγνώμη, τους ρώτησε το πολύ απλό: «Μα καλά θα κάνατε μία προσαγωγή μόνο και μόνο για τα ρούχα που φορούσα και επειδή έχω τατουάζ;». Η απάντηση ήταν η εξής: «Πρέπει να καταλάβεις ότι είναι σε εξέλιξη μία αστυνομική επιχείρηση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here