Εκδήλωση με ομιλητές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για «ρήξη με δανειστές»

Aνοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές», διοργανώνουν το απόγευμα της Τρίτης στην ΕΣΗΕΑ, το Rproject, με κεντρικούς ομιλητές τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: τον Γιάνννη Μηλιό,μέλος της Κ.Ε του κόμματος και τους Αντ. Νταβανέλο και Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συζήτηση παρεμβαίνουν οι Πάνος Λάμπρου, επίσης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και Γ. Σαπουνάς, μέλος της Κ.Ε του κόμματος.Σε κείμενο του στη προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Μηλιός,  πριν λίγες ημέρες, είχε ταχθεί ευθέως υπέρ της στάσης πληρωμών προς τους δανειστές, χωρίς η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ.Η εκδήλωση και η συμμετοχή των συγκεκριμένωνστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτεί την διαφοροποίηση τους από την μέχρι τώρα γραμμή του κόμματος.

Στο κείμενο της πρόσκλησης της εκδήλωσης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Οι δανειστές πιέζουν την κυβέρνηση για την υπογραφή µιας µνηµονιακής συµφωνίας νεοφιλελεύθερης στρατηγικής (ιδιωτικοποιήσεις, κατεδάφιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού και των εργασιακών δικαιωµάτων, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κ.α.).

«Αποδεικνύεται», επισημαίνεται στη πρόσκληση, «πως η συµφωνία της 20ής Φλεβάρη διευκόλυνε, αντικειµενικά, αυτή την επίθεση και η «δηµιουργική ασάφεια» ευνόησε τους ισχυρούς. Η εκτίµηση πως µπορεί να οικοδοµηθεί ένα ριζοσπαστικό πρόγραµµα  αντι-λιτότητας µε την ανοχή των νεοφιλελεύθερων διευθυντηρίων της Ευρωζώνης αποδείχτηκε λάθος. Τώρα πλησιάζουµε στην κρίσιµη ώρα των αποφάσεων για την κυβέρνηση, το κόµµα ΣΥΡΙΖΑ, την κοινωνική πλειοψηφία.

Χρειάζεται να διαλέξουµε ανάµεσα στην υπογραφή της διαφαινόµενης συµφωνίας λιτότητας και τη ρήξη µε τους δανειστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν µπορεί να µετατραπεί σε κόµµα λιτότητας ούτε και η κυβέρνηση να υλοποιήσει µνηµόνιο. Αυτός είναι ο λόγος που ήδη τίθενται στο τραπέζι από το εσωτερικό και το εξωτερικό προτάσεις για «ξεκαθάρισµα» µέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικές λύσεις «εθνικής ενότητας».

Για όλους αυτούς τους λόγους η µόνη διέξοδος είναι η επιλογή της ρήξης µε τους δανειστές. Με στάση πληρωµών των δόσεων, µέτρα περιορισµού της «ελευθερίας» φυγής κεφαλαίων, δηµόσιο έλεγχο στις τράπεζες, φορολόγηση του κεφαλαίου και των πλούσιων για την χρηµατοδότηση φιλολαϊκών µέτρων, υποστήριξη αυτής της πολιτικής µε κάθε αναγκαίο µέσο, ακόµη και µε ενδεχόµενη ρήξη µε την ΟΝΕ.«.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here