Εκδήλωση στο Ασβεστοχώρι για τους 19 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς

Με την κατάθεση στεφάνων από τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων, αλλά και από τον γενικό πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση μνήμης για τα αθώα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι, την οποία τιμά κάθε χρόνο ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Τον Ιούλιο του 1944 και λίγο πριν από την αναχώρηση των Γερμανών, εκτελεστήκαν εκεί 19 άνδρες

Όπως ανέφερε η δημοτική σύμβουλος Ανατολή Κωνσταντινίδου, η εκδήλωση  γίνεται για την εκτέλεση των Ελλήνων πατριωτών με στόχο  να διατηρήσει στη μνήμη την ιστορία, την οποία είναι πολύ σημαντικό να θυμούνται και να γνωρίζουν και οι νέοι άνθρωποι.

Το αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων, χοροστατούντος του μητροπολίτου Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Βαρνάβα πραγματοποιήθηκε το πρωί. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και του τοπικoύ συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ασβεστοχωρίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η αντιπεριφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου και ο πρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here