Η εκδήλωση για τα 182 χρόνια του Αρείου Πάγου-Παπαγγελόπουλος υπέρ Θάνου

Εν μέσω αντιδράσεων και πολλών ερωτημάτων για τη σκοπιμότητα και τη χρηματοδότησή της, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η εκδήλωση για τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου, που διοργανώθηκε από την απερχόμενη πρόεδρο του ανωτάτου δικαστήριου Βασιλική Θάνου.

Στην εκδήλωση δεν παρέστη τελικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, ενώ το υπουργείο εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος.

Η παρουσία δικαστικών λειτουργών υπήρξε περιορισμένη. Δεν παρέστη επίσης ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής, ούτε ο υπεύθυνος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αλλά και οι εκπρόσωποι της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία δεν είχε κληθεί, ενώ ακύρωσε την τελευταία στιγμή και η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η απερχόμενη πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε στη μακρά πορεία του Αρείου Πάγου που σχεδόν ταυτίζεται με την ύπαρξη του ελληνικού κράτους, παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία και δεδομένα.

«Οι δικαστές, τόνισε η κ. Θάνου, έχουν επίγνωση της σπουδαιότητας και της βαρύτητας των καθηκόντων τους, τα οποία ασκούν με ευσυνειδησία, με σοβαρότητα και με αντικειμενικότητα και πνεύμα ανεξαρτησίας και έχουν τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των πολιτών». Η κ. Θάνου που αποχωρεί τέλος του μήνα, κατέληξε λέγοντας ότι «αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για την επιλογή της ως προέδρου του Αρείου Πάγου» και ανέφερε ότι υπηρέτησε τη δικαιοσύνη για 42 χρόνια.

Λίγο νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι η πρόεδρος του Α.Π. στοχοποιήθηκε πολλές φορές άδικα και σημείωσε ότι «η δικαιοσύνη είναι πυλώνας της δημοκρατίας. Θέλω να είναι οχυρό η δικαιοσύνη. Τα φρούρια πέφτουν από μέσα. Μόνο υπερασπιστές από μέσα μπορούν να τους επιτεθούν και να τους εξουδετερώσουν. Η κ. Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ δεν συγχωρούνται εύκολα», είπε.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που τέθηκαν, ήταν ποιά η ανάγκη να γιορτασθούν ειδικά τα 182 χρόνια του Αρείου Πάγου αφού τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται συνήθως σε ‘στρογγυλές επετείους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here