Εκδήλωση του Ινστιτούτου Πουλαντζά, Τετάρτη στο ΕΜΠ

Την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 7μ.μ. στην Αίθουσα τελετών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα λάβει χώρα η συζήτηση «Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση: Συνέχειες, ασυνέχειες και αβέβαιη προοπτική» που είναι η 3η συζήτηση στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Από το χρέος και  τη λιτότητα στη διεκδίκηση της δημοκρατίας» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς με την υποστήριξη του δικτύου transform! europe.

Ομιλήτρια θα είναι η Σούζαν Γουότκινς εκδότρια του New Left Review και θα σχολιάζει ο Χάρης Γολέμης, διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Η Σούζαν Γουότκινς είναι εκδότρια της πολιτικής επιθεώρησης New Left Review που έχει τις ρίζες της στη βρετανική νέα αριστερά της δεκαετίας του ‘60. Αρθρογραφεί τακτικά για θέματα διεθνούς πολιτικής και πολιτισμού για το NLR και το London Review of Books. Συγγραφέας του βιβλίου 1968: Marching in the Streets από κοινού με τον Ταρίκ Αλί.

Ο Χάρης Γολέμης είναι οικονομολόγος, διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και νόμιμος εκπρόσωπος του δικτύου transform! europe. Ασχολείται με τα ευρωπαϊκά θέματα από τη δεκαετία του ΄70. Aρθρογραφεί τακτικά στις εφημερίδες Η ΑΥΓΗ και Η ΕΠΟΧΗ και στο παρελθόν στο περιοδικό Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.

-Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση

Η επόμενη συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιουνίου με προσκεκλημένη ομιλήτρια  τη Λουτσιάνα Καστελίνα, ιστορικό στέλεχος της ιταλικής αριστεράς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here