Εκχιονιστικό στο Κολωνάκι, διακοπές ρεύματος και ακινησία μέσων μεταφοράς

Κάτασπρα είναι τα πάντα στο Σύνταγμα ενώ ολόλευκο είναι το τοπίο στην Κηφισιά λόγω της κακοκαιρίας που έχει χτυπήσει στην Αττική. Εκχιονιστικά επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της για να παραμείνει ανοιχτή η άνοδος και η κάθοδος που οδηγεί στην Κηφισιά.

Παράλληλα έχει ριφθεί μεγάλη ποσότητα αλατιού με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόβλημα στην Κηφισίας παρά την σφοδρή χιονόπτωση και τα προβλήματα που δημιουργεί η επέλαση της Μήδειας.Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με όλους τους δρόμους και υπάρχει η σύσταση προς τους πολίτες να αποφεύγουν όλες τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.

Το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα στην Πεντέλη. Μόνο με χρήση αλυσίδων η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΑ/ΟΣΥ Κωνσταντίνος Τσιορίκης δήλωσε πως δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο μέχρι νεοτέρας

Κομμένο ρεύμα

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο ηλεκτρικό δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώνει ότι προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται (σήμερα πρωί της 16ης Φεβρουαρίου) στις εξής περιοχές:

Στην Αττική στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων. Η κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων.

Το έστρωσε και στο Κολωνάκι

Πρωτόγνωρες εικόνες και στο Κολωνάκι όπου για πρώτη φορά χρειάσθηκε εκχιονιστικό. Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και θα συνεχίσουν να είναι έντονα τις επόμενες ώρες και για το λόγο αυτό απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες, αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σε αυτήν τονίζεται: «Οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους. Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο».

Λεωφορεία, μετρό, προαστιακός

Εντολή να επιστρέψουν όλα τα λεωφορεία, που κυκλοφορούσαν από νωρίτερα στους δρόμους της Αθήνας, στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΑ έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού λίγο πριν τις 7 το πρωί. Τα λεωφορεία αποσύρονται μέχρι νεωτέρας, καθώς τα προβλήματα στους δρόμους είναι μεγάλα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και περιπτώσεις με λεωφορεία που «κόλλησαν» σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Επίσης δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1. Στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας. Εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβαζονται σε συρμούς του. Επίσης, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση » Λεωφ. Βουλιαγμένης » έως το Σύνταγμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here