Εκατόμβη νεκρών από κυκλώνα που σαρώνει μέρες τώρα τη νότια Αφρική

Κυκλώνας προκαλεί πλημμύρες εδώ και 4 μέρες σε χώρες της νότιας Αφρικής, απομονώνοντας πόλεις ολόκληρες και χωριά και ξεσπιτώνοντας πάνω από 100.000 ανθρώπους.

Άλλες πηγές μιλούν για 200 νεκρους και άλλες για χίλιους.

Η κυκλώνας έχει πλήξει πιο καίρια τη Μοζαμβίκη αρχικά και εν συνεχεία τη Ζιμπάμπουε.  Κατέστρεψε νοσοκομεία, δρόμους, γέφυρες και αμέτρητα σπίτια, Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 174 νεκροί αλλά εκφράζονται φόβοι επειδή είναι εκατοντάδες οι αγνοούμενοι, ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανεβεί κατακόρυφα και ίσως φτάσει τους χίλιους

«Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια» ανακοίνωσε  ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης.

«Οι ποταμοί ξεχείλισαν με αποτέλεσμα να χαθούν από τον χάρτη ολόκληρα χωριά, απομονώνοντας κοινότητες. Πτώματα επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Πρόκειται για μια αληθινή ανθρωπιστική καταστροφή», είπε ο ίδιος.

Επιζώντες βρήκαν καταφύγιο πάνω σε δέντρα και σε στέγες σπιτιών, όπου παρέμειναν αναμένοντας να τους σώσουν

Ο κυκλώνας Ιντάι, συνοδευόμενος από θυελλώδεις ανέμους και κατακλυσμιαίες βροχές, σάρωσε την κεντρική Μοζαμβίκη την Πέμπτη το βράδυ, προτού συνεχίσει την καταστροφική πορεία του στη γειτονική Ζιμπάμπουε.

«Έχουμε την αίσθηση ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες ενός πολέμου ευρείας κλίμακας» εκτίμησε, από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας  της Ζιμπαμπουε, όπου έχει κι αυτή μεγάλο αριθμό αγνοουμένων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here