Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ

Η αλήθεια είναι ότι το μόνο για το οποίο πραγματικά καίγονται είναι η πάση θυσία πρόκληση μιας δικαστικής παρέμβασης για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι και η πολιτική εκμετάλλευση των νεκρών. Μέχρι εκεί φτάνει το ενδιαφέρον τους και δεν πάει πόντο παρά πέρα, γιατί αν πήγαινε, θα είχαν δώσει δείγματα γραφής μετά το 2007 και την πυρπολημένη Πελοπόννησο των και τότε δεκάδων νεκρών.

Χωρίς ουδεμία ουσιαστική παρέμβαση στο σύστημα Πολιτικής Προστασίας και αντιμετώπισης των πυρκαγιών από τις τότε κυβερνήσεις πέρασε η μπόρα του ’07 χωρίς επίσης κανένα ενδιαφέρον για μια εποικοδομητική και επί της ουσίας συζήτηση και το όψιμο “ενδιαφέρον” της Ν.Δ. ώστε να μην έχουμε κάποια στιγμή ακόμη “μία Ηλεία” ή ακόμη ένα “Μάτι”.

Το πώς θα φέρουν την τραγωδία του Αυγούστου ενώπιον κάποιου δικαστηρίου είναι αυτό που πολιτικά τους ενδιαφέρει και πέραν τούτου ουδέν. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν ενταγμένη και η προχθεσινή παρουσίαση του “ανεξάρτητου” πορίσματος από τον καθηγητή κ. Συνολάκη, που περισσότερο θόλωσε την εικόνα για το τι έγινε και τι θα μπορούσε ως προς το καλύτερο να γίνει εκείνη τη μαύρη ημέρα, παρά προσέφερε με τη συνεισφορά αξιόπιστων στοιχείων.

Με αμφιβόλου αξιοπιστίας επισημάνσεις περί εκκένωσης της περιοχής και κάποιων χρονικών ορίων που έγιναν “λάστιχο” στα φίλια της Ν.Δ. μέσα ενημέρωσης, το πόρισμα του κ. Συνολάκη “κάηκε” στον βωμό των πολιτικών επιδιώξεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ένα πρόσωπο του στενού οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος, αδιαφορώντας αν αυτό γεννούσε γενικότερες αμφιβολίες για την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του πορίσματος.

Αλλού στόχευε από την πρώτη στιγμή η παραγγελία του πορίσματος κι αυτό το γνώριζαν οι παροικούντες την Πειραιώς. Το θέμα τους δεν ήταν ούτε οι προσομοιώσεις του κ. Συνολάκη ούτε τα χρονικά περιθώρια αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού. Το θέμα τους ήταν εξαρχής η κατασκευή μιας θεωρητικής – επιστημονικής βάσης ώστε να ακολουθήσει μια κάποια δικαστική διερεύνηση του θέματος.

Και βάσει αυτού του σκεπτικού δεν λογάριασαν τίποτα. Ούτε καν τον κ. Συνολάκη, που την επομένη του πορίσματος μάθαμε για τις συγγενικές του σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά και τις καταγγελίες πως προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν κάνει δώρο κάποια αργομισθία στον καθηγητή, που, ενώ δίδασκε στις ΗΠΑ, πληρωνόταν και στην Ελλάδα…

Από Αυγή

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here