Αρχική Pressroom Κοινωνία Εισβολή νεοναζί στην Φιλοσοφική: Σχεδίασαν σβάστικες στο στέκι του Ρουβίκωνα

Εισβολή νεοναζί στην Φιλοσοφική: Σχεδίασαν σβάστικες στο στέκι του Ρουβίκωνα

 

Αγκυλωτούς σταυρούς σχεδίασαν έξω από το στέκι του Ρουβίκωνα, νεοναζί που εισέβαλαν στην Φιλοσοφική Αθηνών.

Το περιστατικό καταγγέλλει η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018.

Τα εξωπανεπιστημιακά άτομα υπέγραψαν ως «Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση» (ΕΣΑ).

Η Κοσμητεία «απαιτεί η αυτοαποκαλούμενη ΕΣΑ και κάθε εξωπανεπιστημιακό στοιχείο να μείνουν μακριά από τη Σχολή, η δε «Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας» να σταματήσει κάθε δραστηριότητά της εντός της Σχολής».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σήμερα το πρωί, εξωπανεπιστημιακά άτομα, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως «Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση» (ΕΣΑ), εισήλθαν στον χώρο της Σχολής, ανέγραψαν συνθήματα με την επωνυμία ΕΣΑ και σχεδίασαν αγκυλωτό σταυρό στην πόρτα και στους τοίχους της αίθουσας 516 καθώς και σε παρακείμενους χώρους. Προέβησαν επίσης σε ρίψη σχετικού έντυπου υλικού.

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής καταδικάζει έντονα τις συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες συνδέονται με την πρόσφατη κατάληψη του εν λόγω χώρου από την «Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας». Δεδομένης της παρατηρούμενης κλιμάκωσης, προκαλείται μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια φοιτητών/φοιτητριών, εργαζομένων και υποδομών της Σχολής.

Η Κοσμητεία απαιτεί η αυτοαποκαλούμενη ΕΣΑ και κάθε εξωπανεπιστημιακό στοιχείο να μείνουν μακριά από τη Σχολή, η δε «Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας» να σταματήσει κάθε δραστηριότητά της εντός της Σχολής και να αποχωρήσει αμέσως από αυτήν.

Ο επικεφαλής του Ρουβίκωνα με ανάρτηση του στο Facebook παρουσιάζει την φωτογραφία με τις σβάστικες:

Συμπληρώνει, μάλιστα, πως η ομάδα του Ρουβίκωνα δέχθηκε επίθεση από Ναζί.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here