Εισβολείς θεωρεί ο αυστριακός ΥΠΕΞ τους πρόσφυγες και εγκαλεί την Ελλάδα

Απαράδεκτη επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπολύει  ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος. Με μια ρητορική που προσιδιάζει σε ρατσιστικά-φασιστικά καθεστώτα, ο κ. Κουρτς κατηγορεί τη χώρα μας ότι φυλάσσει πλημμελώς τα σύνορά της απέναντι στους μετανάστες!

Το μόνο που δεν λέει ο κ. Κουρτς είναι πως θα ήθελε ακριβώς να τα φυλάσσουμε απέναντι σε άοπλους πρόσφυγες που αναζητούν απλώς σωτηρία και καλύτερη ζωή; Μήπως πυροβολώντας τους; Ανατρέποντας τις βάρκες τους; Βάζοντας νάρκες στο Αιγαίο;

Και καλά η Ελλάδα είναι ανίκανη. Η Ιταλία που δέχεται τον ιδιο αριθμό προσφύγων, είναι κι εκείνη να φυλάξει τα σύνορά της από τους νέους «εισβολείς».

Είναι προφανές ότι ο νεόκοπος συντηρητικός υπουργός, ενστερνίζεται πλήρως την ακροδεξιά, ξενοφοβική ρητορική που επικρατεί σε όμορες χώρες του, όπως η Ουγγαρία και η Τσεχία, που αρνούνται πεισματικά να αναλάβουν, αναλογικά, το βάρος της φιλοξενίας και μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Αυτή η ακραία συντηρητική μερίδα της Ευρώπης που διεκδικεί ηγεμονικό ρόλο στην Ενωση, αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες, που η ίδια με την πολιτική και τους πολέμους που ευνόησε, έχει δημιουργήσει ως επικίνδυνους «εισβολείς» που προφανώς πρέπει να αναχαιτισθούν με χρήση των ενόπλων δυνάμεων!

Πρόκειται για ιδιαίτερη επικίνδυνη αντίληψη, που αποδεικνύει γιατί σήμερα η Ευρώπη έχει τεράστιο έλλειμμα τόσο στη δημοκρατία όσο και στο πολιτικό προσωπικό που καλείται να την διοικήσει.

Τι είπε ο Κουρτς

Σε συνέντευξή του στο νέο τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού «Προφίλ», το οποίο θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Δευτέρα, ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, αναφέρει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί το «πώς η Ελλάδα, η οποία έχει τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν στρατιωτικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης».

Προσθέτει δε ότι «χρειάζεται να ασκηθεί πίεση εκ μέρους της Ε.Ε. προς την Ελλάδα για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της».

Ενόψει της επίκαιρης προσφυγικής κρίσης, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ζητά να υπάρξει σημαντικά δραστικότερος αγώνας εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, στη Συρία  και στη Λιβύη, ενώ επικρίνει το γεγονός, όπως λέει, ότι μόνον λίγες χώρες είναι πρόθυμες να προβούν σε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον τους.

Είχε επιτεθεί στην Ελλάδα και για την κρίση χρέους

Δριμεία κριτική εναντίον της Ελλάδας είχε ασκήσει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και σε ομιλία του την 1η Ιουλίου, στην Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής της αυστριακής Βουλής, χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ως «απόλυτα απαράδεκτη» τη στάση της Αθήνας στο θέμα της κρίσης χρέους και ως «προβληματικό» τον τόνο της ελληνικής πλευράς. Κατά την άποψή του, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να ανέχεται «εκβιασμούς», ενώ δεν είναι ο σωστός δρόμος η μόνιμη συνέχιση επιδότησης «ενός συστήματος που δεν λειτουργεί», εννοώντας την ελληνική οικονομία.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Αγαπημένοι μου φίλοι, αλλά και εχθροί…
  έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι με τους ΥΠ.ΕΞ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης… και όχι μόνο με αυτούς….
  …έχω την αίσθηση πως μας δουλεύουν εκ του ασφαλούς, μιας και τα σύνορα των κρατών τους είναι με κράτη της Ε.Ε. και όχι με την Τουρκία ή με θάλασσα στην οποία μπορεί να πλεύσει ο οποιοσδήποτε…
  Αν θέλουν να βοηθήσουν…. να στείλουν ακτοφυλακή… καμιά διακοσαριά σκάφη σε πρώτη φάση, επανδρωμένα με τέσσερεις χιλιάδες ναύτες και βλέπουμε…
  όταν είναι μακριά από τον χορό… και δεν λέω έξω, λέω μακριά γιατί θέλουν και είναι στον κόσμο τους… πολλά τραγούδια λένε…
  Από πολύ παλιά πιστεύω πως η Ελλάδα δεν ανήκει στην Δύση, αλλά ούτε και στην Ανατολή… είναι κάτι χωριστό… και γεωπολιτικά και πολιτισμικά…
  Μας σέρνουν χωρίς έλεος πίσω από άρματα και συνασπισμούς, χωρίς εμείς να αντιστεκόμαστε…. Χωρίσανε τον κόσμο με την συμφωνίας της Γιάλτας και εμάς μας έπαιξαν στα ζάρια… Ευτυχώς ή δυστυχώς βρεθήκαμε με τους Δυτικούς… και τα τελευταία 65-70 χρόνια μας τυραννάνε βάζοντας την γείτονα να μας απειλεί ή μας φοβερίζουν με την Αρκούδα που θα μας φάει αν πάμε κατά ‘κει…!!!
  Ψηφίσαμε τον Γενάρη και αλλάξαμε πλοίαρχο στην γαλέρα ή αν θέλετε στο κάτεργο. Φτάσαμε μετά από τέσσερεις μήνες να ψηφίσουμε ξανά αν θέλουμε την υποταγή… και ψηφίσαμε ΟΧΙ… αλλά βρεθήκαμε να φοράμε ένα ΝΑΙ πιο βαρύ και μεγάλο από το άλλο των πουλημένων και καταδοτών που μας διοικούσαν τα τελευταία σαράντα πέντε με πενήντα χρόνια…!
  Φίλτατε Σεβαστιανέ… Υπουργέ της Αυστρίας…
  …για βάλε το μυαλό στο κεφάλι σου… γιατί ο Έλληνας δεν είναι Αυστριακός, ούτε Γερμανός, ούτε Γάλλος, ούτε Άγγλος… και αν πάρει ανάποδες, που κοντά είμαστε στο να γίνει κάτι τέτοιο…
  θα έχετε άσχημα ξεμπερδέματα…!!!
  (Αλιευμένο από την ιστοσελίδα Press Publica, την οποία και συγχαίρω…!

  Υ/Γ : Φυσιογνωμιστής δεν είμαι…
  …αλλά από την όψη και μόνο του χλεχλέ υπουργού μπορούν οι φυσιογνωμιστές να βγάλουν πολλά συμπεράσματα…
  Δεν ξέρω αλλά η όψη του μου δημιουργεί συνειρμούς σχετικούς με τους Ναζιστές που αιματοκύλησαν την Ευρώπη… και δεν είναι τυχαίο πως όλοι αυτοί οι μπαγλαμάδες, Γερμανοί, Αυστριακοί, Γάλλοι, Άγγλοι, Ολλανδοί… ήταν στο παρελθόν αποικιοκράτες και θεωρούσαν τους ξένους ζώα και αντικείμενα..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here