Εισήγηση για δια βίου αποκλεισμό του Πλατινί από το ποδόσφαιρο!

Με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής κινδυνεύει να τιμωρηθεί ο Μισέλ Πλατινί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της FIFA. Ο πρόεδρος της UEFA σκόπευε να κατέβει ως υποψήφιος για την θέση του προέδρου της FIFA, αν και μετά από αυτές τις εξελίξεις φαντάζει σχεδόν απίθανο να υλοποιηθεί αυτό το σενάριο.

Μέχρι πριν από λίγο διάστημα και με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν, όλοι πίστευαν πως τελικά ο Γάλλος πάλαι ποτέ σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, θα τιμωρούνταν με αποκλεισμό μέχρι και 6 χρόνια, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά.

Η Επιτροπή Ηθικής της FIFA εισηγήθηκε στο ειδικό δικαστήριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τον δια βίου αποκλεισμό του προέδρου της UEFA, από οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με με το ποδόσφαιρο.

Ως «σκανδαλώδη και υπέρμετρα σκληρή τιμωρία” χαρακτήρισε την εισήγηση για την ποινή του Πλατινί ο δικηγόρος του, Τιμπό Ντ’ Αλ. Ενώ, δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα, έαν υπάρχει αντίστοιχη εισήγηση και για κυρώσεις στον Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος τελεί υπό διαθεσιμότητα στην προεδρία της FIFA, την οποία θα παραδώσει στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται, πως και οι δύο άντρες βρίσκονται σε προσωρινό αποκλεισμό ενασχόλησης με το ποδοσφαιρικά κοινά για 90 μέρες, για την υπόθεση της παράνομης πληρωμής του Πλατινί από τον Μπλάτερ με 2.000.000 ελβετικά φράγκα.

Τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Ομοσπονδίας, η έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί έως τα Χριστούγεννα, προκειμένου να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα στις επερχόμενες εκλογές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here