Εισήγηση για άνοιγμα εστίασης στις 4 Μαΐου-Παρούσα η Κεραμέως πιέζει για άνοιγμα Γυμνασίων-Δημοτικών στις 10 Μαΐου

Το άνοιγμα της εστίασης στις 4 Μαΐου, την Τρίτη του Πάσχα, εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Το αίτημα με σχετικό ερώτημα για την ημερομηνία ανοίγματος της εστίασης, είχε θέσει στους επιστήμονες η κυβέρνηση.

Το πράσινο φως αναμένεται να δοθεί αποκλειστικά για τους εξωτερικούς χώρους των καφέ, των εστιατορίων και των μπαρ. Θα προσδιοριστούν με ακρίβεια οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών καθώς και ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων.

Να σημειωθεί ότι υπέρ του ανοίγματος της εστίασης σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται στις πλατείες είχαν ταχθεί με δηλώσεις τους εδώ και ημέρες πολλοί επιστήμονες ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για το άνοιγμα της εστίασης με κανόνες και πρωτόκολλο προστασίας για τον κορωνοϊό.

Αντίθετα δεν τίθεται θέμα όπως είναι, ήδη, γνωστό εδώ και ημέρες, να ανατραπεί η απαγόρευση στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις αφού οι επιδημιολόγοι ήταν εξ αρχής κάθετα αντίθετοι με το αφήγημα της κυβέρνησης για «Πάσχα στο χωριό».

Στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων  είναι παρούσα και η Νίκη Κεραμέως στην προσπάθειά της να πιέσει τους επιστήμονες για να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια 10 Μαΐου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here