Εισαγγελική παρέμβαση για τη λίστα της ντροπής που αναπαρήγαγε και ο Μπογδάνος

Μετά από τρεις ημέρες σοβαρότατων αντιδράσεων από πολίτες και κόμματα, η Δικαιοσύνη επεμβαίνει για την κατάπτυστη απόπειρα στοχοποίησης παιδιών νηπιαγωγείου έπειτα από τη λίστα με τα ονόματά τους που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε προκαταρκτική έρευνα η οποία στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση και θα διενεργηθεί από τον Αντώνη Ελευθεριανό ενώ θα ζητηθεί η συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη συγκεκριμένη διαρροή του εγγράφου.

Τα στοιχεία θα αποσταλούν, εν συνεχεία στον εισαγγελέα, ο οποίος θα ερευνήσει εάν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, τα οποία συνδέονται με την διαχείριση του συγκεκριμένου αρχείου.

Υπενυθμίζεται ότι τη λίστα δημοσίευσε η ιστοσελίδα meaculpa.gr σε ένα ακροδεξιάς απόχρωσης άρθρο, για να την κατεβάσει στη συνέχεια μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων. Το δημοσίευμα αναπαρήγαγε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου» και σε επίπεδο πολιτικής σκηνής.

Παρά την δική του προσπάθεια να ανασκευάσει, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν μετ ‘ επιτάσεως να πάρουν θέση η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και να διαγραφεί από την Κ.Ο. της Ν.Δ.

Ωστόσο, παρά την κατακραυγή, το Μαξίμου, σήμερα, στην πρώτη επίσημη τοποθέτηση μέσω του Γιάννη Οικονόμου, περιορίστηκε στο να αποδοκιμάσει χλιαρά τη συμπεριφορά του βουλευτή και να δηλώσει ότι στο… μέλλον δεν θα ανεχθεί ξανά τέτοιες συμπεριφορές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here