Εισαγγελική παραγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το Plan B

Παραγγελία στον προιστάμενο του ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη έδωσε σήμερα Τρίτη ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Η. Ζαγοραίος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει απόπειρα παρέμβασης ή παρέμβαση στο πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με αφορμή το λεγόμενο  plan b Βαρουφάκη .
Η έρευνα θα «τρέξει» παράλληλα με την Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε πρόσφατα από την Κατερίνα Σαββαίδου για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους αλλά και για εσωτερικό έλεγχο στα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων. Σημείο αιχμής δημοσιεύματα για το σχέδιο παραβίασης του «software» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που περιέχει τα ΑΦΜ και μέσω αυτών τα στοιχεία των φορολογουμένων.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκίνησε μετά από μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα κληθούν να καταθέσουν εντός της εβδομάδας  και οι πρώτοι μάρτυρες αρχικά από τον πολιτικό χώρο.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here