Εισαγγελική έρευνα για την κάλυψη του δημοψηφίσματος από τα ιδιωτικά κανάλια

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για τον τρόπο κάλυψης του δημοψηφίσματος, μετά την πρωτοφανή επιχείρηση καλλιέργειας κλίματος φόβου και τρομοκρατίας από τα ιδιωτικά κανάλια.
Σήμερα Δευτέρα με παρέμβασή του  ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος  διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με επίκεντρο τις καταγγελίες για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ , την παραμονή του δημοψηφίσματος ( Σάββατο 4 Ιουλίου).
Η εισαγγελική έρευνα δεν θα περιοριστεί  στον ΣΚΑΙ αλλά θα επεκταθεί και σε άλλους τηλεπτικούς σταθμούς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και αυτοί παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία την περίοδο από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος μέχρι και τη διεξαγωγή του.
Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δημόσια συνέντευξή του πριν από το δημοψήφισμα είχε παρουσιάσει επίσημα στοιχεία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου από τα οποία προέκυπτε ότι στη συγκέντρωση του «ναι» τα ιδιωτικά κανάλια αφιέρωσαν  πολλαπλάσιο χρόνο από την συγκέντρωση του «όχι».  Μάλιστα είχε ζητήσει να αφεθούν οι πολίτες ελεύθεροι να αποφασίσουν.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα για το ΣΚΑΙ, ενώ επέβαλε εμπάργκο στις εμφανίσεις στελεχών του στον τηλεοπτικο σταθμό. Οπως αναφερόταν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο  4 Ιουλίου από την Κουμουνδούρου «παρά τη σχετική απαγόρευση του νόμου ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ σήμερα Σάββατο, μία μέρα πριν το δημοψήφισμα, συνεχίζει τις εκπομπές πολιτικού περιεχομένου, με καλεσμένους εκπροσώπους του ΝΑΙ. Η παραβίαση αυτή της εκλογικής νομοθεσίας εντάσσεται σε μια πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού σώματος και απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών».
Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας  Δημήτρης Γκύζης. Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις, δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και στην αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών μελών της αρμόδιας εποπτικής αρχής, δηλ.  του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here