Εισαγγελικές πηγές διαψεύδουν την κατάθεση Φρουζή για το ραντεβού με Τουλουπάκη-«Ηταν ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορούσε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας»

Εισαγγελικές πηγές απορρίπτουν τα όσα φέρεται να ισχυρίστηκε στην Προανακριτική ο Κ. Φρουζής, ότι δηλαδή του πρότειναν οι εισαγγελείς διαφθοράς να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας. «Δεν είναι δυνατόν να έγινε τέτοια πρόταση αφού ήταν ήδη κατηγορούμενος» τς από τον Φεβρουάριο του 2018, αναφέρουν.

Ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε στην επιτροπή ότι, τον Μάιο του 2018, είχε πραγματοποιήσει άτυπη συνάντηση με την Ελένη Τουλουπάκη, έπειτα από πρόσκληση της εισαγγελέως Διαφθοράς. Σε αυτή ο Κ. Φρουζής φέρεται να υποστηρίζει ότι του ασκήθηκαν πιέσεις ώστε να δώσει ό,τι στοιχεία έχει για τα δέκα πολιτική πρόσωπα που εμπλέκονται, ενώ του προσφέρθηκε να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας.

Σήμερα, όμως, εισαγγελικές πηγές απορρίπτουν τα όσα φέρεται να υποστήριξε στη Βουλή ο πρώην αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές στο Εφετείο διαψεύδουν τα περί άσκησης πιέσεων από την Εισαγγελία Διαφθοράς, τον Μάιο του 2018.

Προσθέτουν, ακόμη, ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής κατέστη για πρώτη φορά κατηγορούμενος τον Φεβρουάριο του 2018 με ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για το αδίκημα της δωροδοκίας. Τότε εκδόθηκε και διάταξη για απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αλλά δεσμεύθηκαν και οι λογαριασμοί του στην Ελβετία.

Επομένως, τονίζουν οι ίδιες πηγές, δεν ήταν δυνατόν να έγινε τέτοια πρόταση στον Κ. Φρουζή, αφού ήταν ήδη κατηγορούμενος τρεις μήνες νωρίτερα. Αναφέρουν επίσης εισαγγελικές πηγές πως συνολικά ο κ. Φρουζής έχει καταθέσει δια υπομνημάτων για την υπόθεση τρεις φορές, με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων .

Τέλος, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το επίμαχο ραντεβού του κατηγορουμένου αφορούσε αίτηση που έκανε ο ίδιος για άρση της δέσμευσης τραπεζικών του λογαριασμών.

Η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής για την εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here