Εισαγγελία : Εχει δοθεί άδεια επικοινωνίας του παιδιού με τους συγγενείς του

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Μετά την κατακραυγή για το ότι δεν έχει παραδοθεί ακόμη το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στους συγγενείς τους, η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωση για να υπερασπιστεί τους χειρισμούς της.

Η επιχειρηματολογία της κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνην του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή. Αυτό που γνωστοποιεί είναι ότι έχει δοθεί άδεια επικοινωνίας του παιδιού με την γιαγιά και τη θεία του.

Αναφέρει:

Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017

Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένης με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here