Εισαγγελία A.Π: Διπλή ποινική έρευνα για την υπόθεση Πανούση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει δύο παράλληλες έρευνες για την υπόθεση Πανούση και ενώ η κόντρα κυβέρνησης και πρώην υπουργού προσλαμβάνει διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης. Η εισαγγελική έρευνα θα κινηθεί προς δύο κατευθύνσεις. Θα εξετάσει τόσο τις καταγγελίες του Γ.Πανούση περί σχεδίου φυσικής και πολιτικής εξόντωσής του όσο και τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν κατά παντός υπευθύνου οι υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας με επίκεντρο τυχόν παραβίαση απορρήτου.
Σήμερα Παρασκευή, η εισαγγελέας  του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια δύο προκαταρκτικών εξετάσεων, τις οποίες ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου  Δημήτρη Δασούλα.
Η πρώτη έρευνα αφορά την αναφορά που υπέβαλε στον Αρειο Πάγο ο Γιάννης Πανούσης και τα έγγραφα που προσκόμμισε για την τεκμηρίωση των ισχυρισμών του, σε συνδυασμό με τη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα” .  Ως προς αυτό το κομμάτι, η εισαγγελική έρευνα θα εστιάσει στο εάν έχουν διαπραχθεί τυχόν ποινικά αδικήματα, όπως βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης ( κακούργημα), παράνομη βία, συμμετοχή στο αδίκημα της κατάληψης της Πρυτανείας και όσων άλλων πράξεων ενδεχομένως προκύψουν από την έρευνα. 
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας θα ζητηθούν στοιχεία για το εάν έχουν σχηματιστεί δικογραφίες μετά τη βόμβα στο γραφείο του πρώην υπουργού  και την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο και σε περίπτωση που αυτές έχουν μπει στο αρχείο  θα ανασυρθούν και θα συσχετισθούν με την παρούσα δικογραφία. 
Ως προς την μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Νίκο Τόσκα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ερευνηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και δημοσιεύθηκαν στον Τύπο.  Εάν αποδειχθεί  η γνησιότητα των εγγράφων θα εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων απο υπάλληλο, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος της εχεμύθειας .
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here