Είκοσι πρόσωπα καλούν ως ύποπτα οι εισαγγελείς για την τραγωδία στο Μάτι-Ανάμεσά τους Δούρου, Ψινάκης, Μπουρνούς, Καπάκης και οι πρώην ηγεσία ΕΛ.ΑΣ Πυροσβεστικής

Δυόμιση μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο εισαγγελέας καλεί ως ύποπτα για τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων, 20 πρόσωπα- Μεταξύ αυτών είναι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης . Καλούνται επίσης ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται όσα πρόσωπα μηνύθηκαν από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ύποπτοι καλούνται σε εξηγήσεις τόσο για τα αδικήματα που ενδεχομένως εντοπίστηκαν κατά την εισαγγελική έρευνα όσο και για τα αδικήματα – ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο- που τους καταλογίζουν με τις μηνύσεις τους οι συγγενείς των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κλήθηκε σε εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου μαζί με ακόμα δέκα πρόσωπα και για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here