Εικόνες ντροπής: Το ΑΠΘ υπό συνεχή αστυνομική πολιορκία και επιτήρηση

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (12/3) μέλη ΔΕΠ της «Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών», αναφορικά με την βίαιη εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης «βρίσκεται υπό συνεχή αστυνομική πολιορκία και επιτήρηση» καταγγέλλουν μέλη ΔΕΠ της «Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών», μετά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης.

«Οι Πρυτανικές Αρχές έχουν την ευθύνη όχι μόνο απέναντι στα κτίρια και τα εργαστήρια, αλλά και στους φοιτητές τους», δήλωσε ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Διονύσης Δρόσος τονίζοντας ότι τα άτομα που έκαναν την κατάληψη «δεν είναι μπαχαλάκηδες ή στοιχεία ξένα προς το πανεπιστήμιο», ενώ «αποφάσισαν να φύγουν ειρηνικά, δεν έγινε καμία ζημιά και το κτίριο οι πρυτανικές Αρχές το παρέλαβαν όπως το βρήκαν και σε καλύτερη κατάσταση».

Σε ό,τι αφορά την εισαγγελική παραγγελία για την επέμβαση η καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας Έφη Παπαθεοδώρου διερωτήθηκε: «Τι σημαίνει αυτεπάγγελτα; Ότι η αστυνομία παρενέβη χωρίς να το γνωρίζουν οι πρυτανικές αρχές; Αν αυτό αληθεύει, δε σημαίνει ότι η ΕΛΑΣ με δικά της κριτήρια και σε χρονικές στιγμές που αυτή επιλέγει θα επεμβαίνει με στρατιωτικές επιχειρήσεις;».

«Είμαστε μαζί με εσάς για να φύγει αυτός ο νόμος και η αστυνομία από το πανεπιστήμιο», είπε απευθυνόμενη σε φοιτητές της κατάληψης που συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου η καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Ρία Καλφακάκου, ενώ πρόσθεσε ότι όσοι ήταν μέσα στην κατάληψη «άφησαν πολλά σημειώματα αγάπης προς τους υπαλλήλους, που δείχνουν και το ήθος και την συμπεριφορά τους».

Την μαρτυρία της κατέθεσε φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών που βρισκόταν μέσα στο κατειλημμένο κτίριο, λέγοντας πως οι αστυνομικές δυνάμεις αφότου έδεσαν σφιχτά τα χέρια όσων εντόπισαν μέσα στο κτίριο «στη συνέχεια αποφάσισαν να κόψουν φάτσες και να επιλέξουν, με στόχο να δείξουν ότι ήταν λίγοι μπαχαλάκηδες που συμμετείχαν στην κατάληψη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here