Εικόνες ντροπής στη Λέσβο-157 πρόσφυγες και μετανάστες ζουν στην ύπαιθρο περιμένοντας να τους δοθεί χώρος αξιοπρεπούς στέγασης

Πληροφορίες, φωτο: Στο Νησί

Εικόνες ντροπής για τη χώρα μας αποτελούν οι φωτογραφίες προσφύγων και μεταναστών που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί και παραμένουν επί μέρες στην ύπαιθρο, εκτεθειμένοι στο κρύο και τη βροχή, επειδή δεν έχει βρεθεί ακόμη χώρος που τα τους στεγάσει, προκειμένου να μείνουν σε απομόνωση 14 ημερών. Και πως να βρεθεί όταν οι δημοτικές αρχές κωφεύουν επιδεικτικά;

Οι άνθρωποι αυτοί που έφτασαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί, συνολικά περί τους 150, προσπαθούν να βρουν καταφύγιο όπου μπορούν, αλλά αρκετοί κοιμούνται κυριολεκτικά στα χωράφια!

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα στο Νησί, ο Δήμος Μυτιλήνης πρότεινε η στέγαση των νεοεισερχομένων προσφύγων και μεταναστών να γίνει στον Καρά Τεπέ, στον παλιό βιομηχανικό χώρο δίπλα από τη «Μεταφορική» που χρησιμοποιούσε η οργάνωση «Γιατροί του κόσμου». Εκεί θα μπαίνουν σε απομόνωση επί 14 μέρες, χρονικό διάστημα που απαιτείται για να προληφθεί η διάδοση του κορωνοϊού.

Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν 25 άνθρωποι οι οποίοι έχουν εισέλθει στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης και οι οποίοι διαμένουν σε συνθήκες απομόνωσης στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Σε ένα παλιό λεωφορείο στο πλάι του κολυμβητηρίου, σε περίκλειστο από κάγκελα χώρο του επιβατηγού λιμανιού της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παραπάνω θα μεταφερθούν ίσως και εντός της ημέρας στη νέα προσωρινή δομή απομόνωσης.

Την ίδια ώρα ο Δήμος δυτικής Λέσβου δεν έχει απαντήσει ακόμα σε σχετικό επείγον αίτημα για τη στέγαση και την απομόνωση όλων όσοι εισέρχονται στα όρια του εκεί Δήμου.

Κι αυτό τη στιγμή που 127 μετανάστες ζουν στην ύπαιθρο πολύ κοντά σε χωριά.
Όπως είναι γνωστό στο λιμάνι της Πέτρας, 56 άτομα ζουν στην ύπαιθρο σε σκηνές που τελικά επετράπη να στηθούν αλλά και κάτω από παλιές σπασμένες βάρκες. Άλλοι 32 ζουν στα βουνά του Αγίου Στεφάνου στο Μανταμάδο. Τέλος 39 που έφτασαν την Πρωταπριλιά ζουν στο παρεκκλήσι του Αγίου Βλασίου έξω από την Κλειού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here