Εικόνες με τανκς, φρεγάτες και την Παναγία πάνω στο κτήριο της Βουλής-Αντιδράσεις

 

Αρνητική αίσθηση προκάλεσε η αμφιβόλου αισθητικής πρωτοβουλία της Βουλής και του υπουργείου Αμυνας, να προβάλουν πάνω στο κτήριο του κοινοβουλίου εικόνες με τανκς, πολεμικά πλοία αλλά και την εικόνα της Παναγίας.

Πολλά σχόλια στηλιτεύουν το γεγονός ότι μία τέτοια προβολή γίνεται για πρώτη φορά, με άρματα μάχης πάνω στο κτίριο της Βουλής, ενώ άλλα στάθηκαν στην προβολή ενός θρησκευτικού συμβόλου πάνω στο κτίριο σύμβολο της ελληνικής δημοκρατίας.

Ωστόσο η προβολή του αφιερώματος σε γιγάντιο μέγεθος, με την Παναγία και τα πολεμικά οχήματα, λες και η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου, αλλά και η μείξη πολεμικής ιστορίας και θρησκείας, σχολιάστηκε αρνητικά στα social media. Πολλοί χαρακτήρισαν κακότεχνη, στα όρια του κιτς, την προβολή αυτών των εικόνων στο Κοινοβούλιο, και ανέφεραν ότι θα μπορούσε να προβληθεί στο εσωτερικό του κτιρίου ή στον χώρο του υπουργείου Αμυνας.

Ενδεικτικά κάποια σχόλια στο Twitter:

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25

Τη μία μέρα, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκει καλή ιδέα να μας θυμίσει από τον επίσημο twitter λογαριασμό της, ότι η χωροφυλακή ήταν ο πρόγονος της Άμεσης Δράσης. Σήμερα, κάποιοι βρήκαν καλή ιδέα να προβάλουν άρματα μάχης πάνω στη Βουλή με το πρόσχημα της «Μέρας Ενόπλων Δυνάμεων». Η απανωτή αυτή ΥΕΝΕΔοποίηση της δημόσιας ζωής συνεχίζει με πολύ ανατριχιαστικό τρόπο ένα άλλο «μήνυμα» που εξέπεμψε η Κυβέρνηση τη 17η Νοέμβρη: ότι ακόμα και οι βουλευτές οφείλουν να υπακούουν στο χωροφ… στον αστυφύλακα. Επικίνδυνες νοσταλγίες που οφείλουν να κοπούν μαχαίρι.

Υ.Γ. Επίσης επί της προσόψεως της Βουλής αποφάσισαν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής να «τιμήσουν» τα Εισόδια της Θεοτόκου. Αυτό είναι το σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κοσμικό κράτος του «φιλελεύθερου» κ. Μητσοτάκη;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here