Εικόνες χάους στην Αθήνα λόγω του Μεγάλου Περιπάτου-ΣΥΡΙΖΑ: Έλλειψη διαλόγου και προετοιμασίας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΑΝΤ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησε σήμερα η υλοποίηση του Μεγάλου Περιπάτου, ιδέα του νυν δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη με την πιλοτική μετατροπή της Πανεπιστημίου σε δρόμο δύο λωρίδων, αλλά και το κλείσιμο των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Ηρώδου Αττικού.

 

Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά καθώς επικράτησε σήμερα κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο. Από την Λ. Συγγρού ως την Λ. Αλεξάνδρας και την Πατησίων χιλιάδες μποτιλιαρισμένοι οδηγοί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους με πολλούς από αυτούς να χουν κολλήσει στην κίνηση ως και 40 λεπτά τονιζοντας ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές για όσους περνούν από το κέντρο της Αθήνας, ενώ και οι επαγγελματίες οδηγοί ταξι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η εικόνα χάους στην Αθήνα αποτέλεσμα της έλλειψης διαλόγου και προετοιμασίας από Δήμο και Κυβέρνηση»

Η σημερινή εικόνα χάους του κέντρου της Αθήνας, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών, αποτελεί ένα καμπανάκι για τους σχεδιασμούς Κυβέρνησης και Δήμου Αθηναίων. Μία παρέμβαση άγνωστων αποτελεσμάτων και συνεπειών προχωράει χωρίς κανέναν ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία και με ελλειπή προετοιμασία. Το κέντρο της Αθήνας δεν μπορεί να γίνει πεδίο πρόχειρου πειραματισμού σε βάρος κατοίκων, εργαζομένων και επαγγελματιών.

Περιμένουμε από την Κυβέρνηση και την Δημοτική Αρχή μεγαλύτερη σοβαρότητα και να παρουσιάσουν το σχέδιο τους:

1. Για την ουσιαστική αναβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

2. Για την προστασία της κατοικίας, του λιανεμπορίου και των επαγγελματιών του κέντρου.

Κανένα φιλόδοξο σχέδιο δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς σεβασμό στην καθημερινότητα των ανθρώπων της Αθήνας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here