Ειδομένη: Οκτώ λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες σε Ημαθία και Πιερία

 

Περισσότεροι από 600 πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μεταβούν σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης και καταγράφηκαν στις σχετικές λίστες που καταρτίζουν μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αναφέρει η Οργάνωση.

Μέχρι την Παρασκευή το βράδυ είχαν αναχωρήσει από την Ειδομένη οκτώ λεωφορεία, με τα έξι να έχουν προορισμό την Ημαθία και τα δυο την Πιερία.

Αναμένεται πως και σήμερα Σάββατο θα συνεχιστεί η μεταφορά όσων το επιθυμούν, αφού αρκετοί είναι αυτοί -κυρίως οικογένειες με παιδιά- που δηλώνουν πως δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να ζουν υπό αυτές τις «πολύ κακές», όπως τονίζουν, συνθήκες στην Ειδομένη.

Επίσης, αναμένεται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας η άφιξη περίπου 2.500 υπαλλήλων της ΕΕ, μετά και την ψήφιση του σχετικού νόμου για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας, οι οποίοι θα εργαστούν για ένα εξάμηνο στις υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης υποδοχής κυρίως στα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here