Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζομένους στις Περιφέρειες

Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζομένους στις Περιφέρειες υπεγράφη, σήμερα, για πρώτη φορά μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.).

Η σύμβαση έχει εφαρμογή για τα μέλη των συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας και προβλέπει, μεταξύ άλλων, 35ωρη απασχόληση για εργαζόμενους σε εξωτερικά συνεργεία, επιπρόσθετο διάλειμμα για εργαζόμενους Πληροφορικής, ανασχεδιασμό του πλαισίου συμμετοχής σε επιμορφωτικές δραστηριότητες και τροποποιήσεις σε ζητήματα αδειών και συνδικαλιστικών αδειών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2017 υπεγράφη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) για την ρύθμιση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των δήμων και των ΝΠΔΔ αυτών.

Στη συνέχεια, με νομοθετική ρύθμιση κατέστη δυνατή και η προσχώρηση της ΠΟΠ-ΟΤΑ σε αυτή την Ειδική Σύμβαση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, επεσήμανε ότι η προσπάθεια βελτίωσης των όρων και των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ θα συνεχιστεί από το ΥΠΕΣ, καθώς «δεν αφορά μια ευκαιριακή άσκηση πολιτικής, αλλά εκφράζει μια δεδομένη και πάγια  πολιτική αντίληψη υπέρ του κόσμου της εργασίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here