Εγκύκλιος ΕΦΚΑ: Oι ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων-Από Δευτέρα τα «ραβασάκια»-Καταβολή μέσω ΔΙΑΣ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα ειδοποιητήρια με τις νέες αυξημένες ή ακόμη και διπλές εισφορές που θα πρέπει να πληρώσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου οι τουλάχιστον 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες.

Τα ειδοποιητήρια θα εκδοθούν και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), τμηματικά, το πιθανότερο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ στους ενδιαφερόμενους θα φθάνουν κατά περίπου 80.000 την ημέρα, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί κοντά στις 15 με 20 Φεβρουαρίου. Γεγονός που σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι θα μάθουν τις εισφορές τους λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής τους, που είναι η Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Δημοσιοποιήθηκε επίσης η πρώτη εγκύκλιος του ΕΦΚΑ για τον υπολογισμό των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς του πρώην ΕΤΑΑ) και τους ελεύθερους επαγγελματίες (πρώην ΟΑΕΕ). Σε αυτή, εκτός από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών, τα νέα ανώτατα και κατώτατα όρια, περιλαμβάνονται και οι καταργούμενες διατάξεις, ενώ προβλέπεται ρητά ότι όλες οι εισφορές θα πρέπει να πληρώνονται μέσω διατραπεζικού συστήματος.

Δείτε αναλυτικά εδώ την πρώη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ ΕΦΚΑ εγκύκλιος εισφορών stoixeia egyklios ΕΦΚΑ485

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here