Εγκρίθηκε το δάνειο-γέφυρα των 7,16 δις ευρώ-Στο τραπέζι και η ρύθμιση χρέους

Το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM) ενέκρινε την χορήγηση δανείου-γέφυρα 7,16 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το δάνειο θα είναι τρίμηνης διάρκειας και θα εκταμιευτεί σε δύο δόσεις.

Με τα χρήματα αυτά,  η Ελλάδα θα αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις δόσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τo δάνειο θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας έως την εφαρμογή το νέου προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις υποστήριξε ότι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα βρίσκεται στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων επί του νέου τριετούς προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα

«Ελπίζω ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, τριετούς διάρκειας, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων» τόνισε παράλληλα.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, εκτίμησε ότι θα μπορούσε να συνιστά μέρος των διαπραγματεύσεων, εξαιτίας της επιμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Υπάρχει σαφή δέσμευση στη Σύνοδο Κορυφής, ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας» συμπλήρωσε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here