Εγκρίθηκε και επίσημα το νέο τεστ που ανιχνεύει τον κορονοϊό στο σάλιο

Το νέο τεστ του εργαστηρίου RUCDR Infinite Biologics του πανεπιστημίου Rutgers  ανιχνεύει τον κορονοϊό στο σάλιο των ασθενών. Με μια απλή κίνηση, όποιος νοσεί θα μπορεί να κάνει το τεστ μόνος του στο σπίτι και να στέλνει για εξέταση το δείγμα αυτό σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε το «πράσινο φως»

Το τεστ που εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, δημιουργήθηκε από το εργαστήριο RUCDR του πανεπιστήμιου Rutgers, σε συνεργασία με την εταιρεία Spectrum Solutions και τα διαγνωστικά εργαστήρια Accurate Diagnostic Labs. Είναι πολύ βολική μέθοδος, καθώς δεν χρειάζεται να ληφθεί δείγμα από τη μύτη ή το λαιμό, κάτι το είναι αρκετά ενοχλητικό. Επίσης, δεν χρειάζεται να μετακινηθεί ο ασθενής, γεγονός το οποίο μπορεί να συμβάλει στη μείωση της διασποράς της νόσου.

Το τεστ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους υποψιάζονται ότι νοσούν αλλά δεν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις καθώς επίσης για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό σύμφωνα με τον Andrew Brooks, επικεφαλή του εργαστηρίου RUCDR για τους υγειονομικούς, καθώς δεν χρειάζεται να λαμβάνουν ρινοφαρυγγικό ή στοματοφαρυγγικό επίχρισμα, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Τον προηγούμενο μήνα το εργαστήριο δημιούργησε επίσης ένα γενετικό τεστ για τον κορονοϊό το οποίο μπορεί να ελέγξει χιλιάδες δείγματα την ημέρα. Με το νέο τεστ που βασίζεται στο σάλιο, ο έλεγχος των ασθενών μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 10.000 τεστ συνολικά την ημέρα σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου Rutgers.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες σχετικά με τον πόσο γρήγορα θα μπορεί να έχει κανείς τα αποτελέσματα και πόσα από αυτά τα τεστ θα είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Πηγή: www.news4health.gr

www.biospace.com

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here