Εγκρίθηκε από τους ευρωπαίους ΥΠΕΣ το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Eγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ το σχέδιο μετεγκατάστασης 120.000 προσφύγων από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία με βάση υποχρεωτικές ποσοστώσεις, παρά τη σθεναρή αντίσταση των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης και την θέση της Ευρωπαικής Επιτροπής  ότι τέτοιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με ομοφωνία.

Την ενημέρωση έκανε με μήνυμά του στο Twitter, ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Μίλαν Τσόβανεκ, ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει: «Σύντομα θα ανακαλύψουμε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Σήμερα χάθηκε η λογική». Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία καταψήφισαν το σχέδιο, ενώ η Φινλανδία απείχε από την ψηφοφορία.

Ακολούθησε μήνυμα της προεδρίας της ΕΕ, που έχει αυτή την περίοδο το Λουξεμβούργο: «Η απόφαση για τη μετεγκατάσταση 120.000 ανθρώπων υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τις χώρες-μέλη» ανέφερε.

Το σχέδιο μετεγκατάστασης θα υλοποιηθεί σε βάθος δύο χρόνων, γι αυτό και ο  ΟΗΕ τονίζει ότι όποια απόφαση και να λάμβανε η ΕΕ, τα υπάρχοντα σχέδια δεν αρκούν.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here