Εγκρίθηκε από την τουρκική Βουλή η αποστολή στρατού στο Κατάρ

Η τουρκική Βουλή ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης, το νομοσχέδιο που επιτρέπει την αποστολή στρατευμάτων στην τουρκική βάση στο Κατάρ. Παράλληλα υπερψήφισε και δεύτερο νομοσχέδιο, που επιτρέπει την συνεργασία με το Κατάρ για εκπαίδευση χωροφυλάκων.
Η συμφωνία για αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στο Κατάρ είχε υπογραφεί πριν τρία χρόνια, όμως η τουρκική κυβέρνηση επέσπευσε αυτές τις μέρες την κύρωσή της, υπό τη σκιά της διπλωματικής κρίσης στον Κόλπο.
Πέραν της πιθανής αποστολής στρατιωτών, η Τουρκία μπορεί να υποστηρίξει το Κατάρ και εμπορικά, τροφοδοτώντας τη μικρή χώρα με τρόφιμα και άλλα αγαθά.
Με αυτή την ενέργεια η Άγκυρα φαίνεται να υποστηρίζει τη Ντόχα, η οποία αντιμετωπίζει διπλωματική και εμπορική απομόνωση από ορισμένες από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Μέσης Ανατολής.
Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ και έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους σε εμπορικές πτήσεις τη Δευτέρα, κατηγορώντας το Κατάρ ότι χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις και ιρανικά συμφέροντα στην περιοχή.
Το Κατάρ αρνείται τις κατηγορίες. 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here