Εγκλημα στου Φιλοππάπου: 10 χρόνια κάθειρξη στον ανήλικο για τη δολοφονία του Νικόλα Μουστάκα

Σε κάθειρξη 10 ετών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων ο 17χρονος κατηγορούμενος για τη  δολοφονία του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, στου Φιλοπάππου,  το Δεκαπενταύγουστο του 2018.  Οι δικαστές επέβαλαν την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για ανήλικο, δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και δεν επέδωσαν αναστολή στην έφεση

Ο 17χρονος, ένας από τους τρεις δράστες της ληστείας και της δολοφονίας του άτυχου 25χρονου, αρνήθηκε με επιμονή να ζητήσει συγνώμη για  το έγκλημα, παρά τις προτροπές της προέδρου.

Το γεγονός αυτό μάλιστα προκάλεσε ακόμη και την αγανάκτηση του διερμηνέα του ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, όπως δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες, τον συμβούλευε, να ζητήσει έστω και τώρα συγνώμη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. «Για το λόγο αυτό σταμάτησα να του μεταφράζω», είπε, με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο διερμηνέας στους δημοσιογράφους.

Οι γονείς του 25χρονου Νίκου Μουστάκα που παρακολουθούσαν συγκλονισμένοι τη διαδικασία δεν μπορούσαν να κρύψουν την οργή τους, βλέποντας την αμετανόητη στάση του 17χρονου.

Κατά τη διάρκεια της δίκης που διεξήχθη, κεκλεισμένων των θυρών, ο 17χρονος επανέλαβε όσα και στον ανακριτή, ότι δηλ.  σκοπός τους ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν. Επίσης , σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του Νικόλα.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν δυο Γερμανίδες οι οποίες ταξίδεψαν από την πατρίδα τους στην Ελλάδα μόνο για αυτό το σκοπό., αφού και οι ίδιες είχαν  πέσει θύματα ληστείας από την ίδια ομάδα. Και οι δύο, σύμφωνα με  πληροφορίες περιέγραψαν αναλυτικά τη βιαιότητα αλλά και τη σκληρότητα που είχαν επιδείξει οι δράστες στις σε βάρος τους επιθέσεις.  Η μια κοπέλα μάλιστα τους  είχε φωτογραφίσει, βοηθώντας με τη φωτογραφία αυτή, την κοπέλα του 25χρονου να τους αναγνωρίσει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here